< />
2011. december 1.

IfjusagiTagozat Hírek

A fiatalok is részt vettek az EVDSZ Rendkívüli Kongresszusán

Elnökünk tájékoztatott az éves munkáról, melyben minden tagunk részt vett

Az alábbiakban olvasható az idei programokról készült beszámoló.

Petrovicsné Skuczi Ágnes informálja a küldötteket


BESZÁMOLÓ

az EVDSZ Ifjúsági Tagozat 2011. évi programjairól

az EVDSZ Rendkívüli Kongresszusa számára

· Az EVDSZ Ifjúsági Tagozata (IT) 2011. május hónapban a Mátrai Erőműben tett üzemlátogatást. Kb. 50 fővel vettünk részt a programon. A visszajelzések alapján mindenki nagyon jól érezte magát az Erőmű és a Bánya bemutatásakor a közös programokon.

Köszönjük Medveczki Zsoltnak és a MEVISZ-nek a lehetőséget és a szervezést!

Szűcs József, és a korábbi tagozati vezetőink Harmath Péter és Hanol Zsuzsa

· Június elején az IT oktatásban részesült. Kb. 30 fővel vettünk részt a programon. Az oktatás elsődleges célja az volt, hogy az új, fiatal tisztségviselők megismerkedjenek a szakszervezet legfontosabb tevékenységeivel és a munkaügyi körülményekkel, különös tekintettel a jogszabályozásra. Dr. Kiss Mihály előadása során képet kaptunk a szakszervezet helyéről, szerepéről, fontosságáról, jogi státusáról, alapításának feltételeiről. Példákon keresztül került bemutatásra egy-egy helyzetet, amely a szakszervezet életében előfordul.

Kovács Géza az MKDSZ elnöke is tartott részünkre egy órás előadást a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat szerepéről, munkájáról, feladatairól.

Az oktatás hasznos volt. A visszajelzések alapján igény van további oktatásokra is.

· Az idei Ifjúsági Találkozót 60 fő részvételével szerveztük Szilvásváradon. A Fórum keretében Dr. Szilágyi József (EVDSZ elnökhelyettes) és Lőrincz László (PADOSZ elnök) tájékoztatta a fiatalokat. A találkozó célja az iparágban dolgozó fiatalok személyes kapcsolatteremtése, egymás munkájának, helyzetének megismerése volt, az érdek képviseleti munka részletesebb megismerése mellett: Mindezt egymás tevékenységéből, tapasztalataiból, illetve az előadásokból meríthettük. A felmerült kérdések fórum formájában kerültek elemzésre. A szilvásváradi ifjúsági találkozó csapatépítő tréningként is funkcionált, hiszen játékos ügyességi feladatokkal is meg kellett a résztvevőknek birkózniuk. Külön öröm volt a tagozat és az ágazati fiatalok számára, hogy a találkozón részt vett a Fiatalok Ligája és a VDSZ képviselői is, akik beszámoltak a saját tagozatuk működéséről. Az eltelt időszakban több rendezvényre kaptunk meghívást a Ligától és a Vegyész szakszervezettől is – a kapcsolatok sokkal erősebbek és hatékonyabbak lettek.

· Az Ifjúsági Tagozat részt vett az EVDSZ rendezvényein, a demonstrációkon, a megmozdulásokon.

· Elkészült az EVDSZ IT bemutatkozó kisfilmje is, amely hamarosan megtekinthető lesz mindenki számára.

· A tagozat egy új kommunikációs formával próbálja a fiatalokat megszólítani, ezért az IT létrehozott egy saját oldalt a Facebook népszerű internetes közösségi portálon is. Ez által még közelebb kerülünk más közösségekhez is, illetve hatékonyabb a szervezet népszerűsítése és megismertetése a szélesebb közönséggel, internethasználókkal.

· A tapasztalatok azt mutatják, hogy programjainkon egyre több fiatal vesz részt, olyanok is, akik még sosem vettek részt egy programunkon sem. A rendezvényekről való visszajelzések is pozitívak, de a tagozat nem ijed meg az építő kritikától sem, hiszen az ismertség hozza magával a csapatot és a tagok számának növelését is. A programok alapvetően jó hangulatúak, de komoly munka áll mögötte, azaz az EVDSZ Ifjúsági Tagozata határozottan kiáll amellett, hogy a fiatalokat más módon szükséges megszólítani. Mindehhez és a további munkánkhoz kérjük az EVDSZ és a jelen kongresszus áldását is. Köszönjük.

(Fotók: Nagy Gábor)

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...