< />
2012. július 17.

Ifjúsági Tagozat

Az EVDSZ tagszervezeteinek fiatal küldöttei a tagozatban

A fiatal munkavállalók napjainkban nem tudnak sokat, azaz nem eleget a szakszervezetről, az érdekvédelmi tevékenységről, a munkahelyi kollektíváról, az összetartásról és a szolidaritásról. Új idők járnak, a média eszközei lettek a fő kapcsolódási pontok. Az EVDSZ Ifjúsági Tagozata tagjai számos programot, oktatást, továbbképzést, találkozókat, konferenciákat tartanak és vesznek részt rajtuk annak érdekében, hogy minél több villamosenergia-ipari fiatal lássa a szakszervezeti munka eredményeit és előnyeit. Az új irány a közösségteremtés, mely magában foglalja a közösségi oldalakon való aktív részvételt is. Ezen kívül a tagozat képviselői és tagjai fontosnak, ha nem a legfontosabbnak tartják a személyes találkozásokat, személyes beszélgetéseket: A programokra ha eljönnek a fiatalok, másként látják majd a Villamos-ipari Fiatalok (VIFI) tevékenységét és az összetartozás élményét!

Várjuk az érdeklődőket körünkben, jelmondatunk: Gyere közénk, tartozz hozzánk!

Az alábbiakban bemutatjuk a tagozat képviselőit. Még van az EVDSZ-nek olyan tagszakszervezete, ahol nincs ifjúsági tagozat, de reméljük ezek helyi szervezetek is bekapcsolódnak közösségünkbe.


Az EVDSZ Ifjúsági Tagozatának elnöke Keindl Zoltán (ELMŰ)

VEZETŐSÉG:

Skuczi Ágnes (2013-ban leköszönő elnök) fogalmazta meg az Ifjúsági Tagozat céljait:

Fontosnak tartom, hogy a sajátos élethelyzet és érdeklődési kör eltérő volta figyelmet kap, hiszen az EVDSZ Ifjúsági Tagozata azért is jött létre, hogy különös figyelemmel kísérje az érdekvédelem a pályakezdők, friss családosok, fiatalok, az új generáció munkáját, illetve ne engedje, hogy a munkavállalók úgy érezzék, csak magukra számíthatnak, hiszen ez nem így van. A közösség nem csak erőt, hanem összetartó erőt ad.

Iparági fiatalok!

Ismeritek-e a munkahelyeteken kívül is a villamosenergia-ipart? Tudjátok-e milyen szakmailag kiváló, egymással szolidáris és összetartó közösség ez? A Villamos-ipari Fiatalok várja és hívja az iparág fiatal munkavállalóit! Velünk érvényesítheted érdekeidet. Tudod-e, hogyan közöld a főnököddel, neki is jó, ha neked nagyobb a fizetésed? Hogyan mondod el neki, téged mi motivál a jobb teljesítményhez? Hogyan közlöd a munkáltatóddal, jobban és többet dolgozol, ha munkahelyi körülményeid számodra megfelelőek?

MI SEGÍTÜNK!

Hidd el, együtt többet érhetünk el, zökkenőmentesen tárgyalhatunk arról a kollektív szerződésről, mely kimondja jogaidat. Nem csak kötelességed van, megillet az európai szintű munkahely és fizetés.

Csatlakozz hozzánk!

Rendezvényeinken vidáman és aktívan mutatjuk meg, milyen sportemberek vagyunk és intelligensen oldjuk meg a versenyfeladatokat. De kellő komolyság jellemez, és hasznos dolgokat tanulunk a munka világából. Ismereteinket tágítjuk, hogy tudjuk mi jár nekünk és hogyan juthatunk előre munkánk során. Megismerjük azokat a dolgokat, melyekkel kivédhetjük az igazságtalanságot, az igaztalan mellőzést, miközben jól tudjuk, lelkesedésünk és kitartásunk által jó munkát végzünk. Ha csatlakozol hozzánk, mindig friss hírek birtokában leszel a munkaügyet és béreket illetően. Megismerheted miért van iparági kedvezményes tarifád és miért akarnak folyamatosan megfosztani tőle.

CSATLAKOZZ A VILLAMOS-IPARI FIATALOK CSAPATÁHOZ!

Előnyökkel jár, ha tartozol az érdekvédelmi közösséghez.Az érdekképviselet azért van, hogy egységesen álljon ki érted és minden munkavállalóért, képviselje véleményedet. Te miként állhatsz ki magadért? Szervezetünk hogyan működhetne jobban és hatékonyabban? Gyere el hozzánk és oszd meg velünk véleményedet!

Várjuk a Te ötleteidet is. Tapasztalatod sokat segíthet abban, hogy még erősebb, szolidárisabb és egymást segítő munkavállalókból álljon a villamosenergia-ipar.

Ismerd fel érdekeidet! Keress meg minket.

Továbbképzések, csapatépítő tréningek, sporttalálkozók, ifjúsági találkozók. Erőmű és üzemlátogatások. Megismerheted a tőled távol dolgozó, de azonos munkakörben levő fiatalok véleményét, körülményeit. Eszmét cserélhetsz problémáidról.

Vár a Villamos-ipari Fiatalok közössége, csatlakozz csapatunkhoz, GYERE EL HOZZÁNK!

DÉMÁSZ Ifjúsági Tagozat: Deák Dóra

Elérhetősége: dora.deak@edf.hu

PADOSZ Ifjúsági Tagozat: Nagy Gábor

Elérhetősége: nagygab@npp.hu

Optimistán tekinti a körülményeket és örömmel látja, a pályakezdők sem zárkóznak el a szakszervezeti tevékenység elől.

-Miután a paksi Energetikai Szakközépiskola és Kollégiumban végeztem el a tanulmányaimat, kézenfekvő volt, hogy itt helyezkedem el, ezt értem a helyre és az iparágra is. Végzettségem szerint gépésztechnikus vagyok. A tanulmányaim ezzel nem értek véget, hiszen hallgató vagyok a Dunaújvárosi Főiskola Gépészmérnöki Szakán. A szakszervezet alulról szerveződő közösség, de az eddig már évek tapasztalatát összegyűjtött képviselők mutathatják meg az utat a dolgozók sokaságához. Az embereket nem csupán ismerni, megismerni kell. Mindez nem jelenti azt, hogy csak erről beszélgetek a kollégáimmal, természetesnek veszem azt, mindenkinek van saját véleménye és a munkahelyen számos más dolog is felmerül.

Jelenleg a PADOSZ Ifjúsági Tagozatának vezetője és az EVDSZ Ifjúsági Tagozatának – Villamos Ipari Fiatalok – képviselője vagyok. Mikor az atomerőműhöz kerültem, nem volt kérdés számomra, hogy szakszervezeti tag legyek. Egyrészt igazán meggyőző ismertetőt kaptam elnökünktől, Lőrincz Lászlótól és ő valóban megmutatta nekem feketén-fehéren a dolgokat – ez alatt azt értem, elmondta, hogy milyen sok előnnyel és haszonnal jár egy dolgozó számára, ha aktív része az érdekvédelemnek, viszont elmondta mennyi küzdelemmel kell szembenéznie annak, aki feladatot vállal. Az emberek mindegyike más és másként viszonyul a dolgokhoz, ezen kívül meg kell velük láttatni saját érdeküket. Ez nem könnyű.

Én tudok lelkesedni olyan dolgokért, melyek ugyan néha nem zökkenőmentesek, de szép és értelmes célok vezérlik. A szakszervezeti szolidaritás és összefogás is ilyen, ráadásul én is munkavállaló vagyok, természetesen én is mindig a jobb munkahelyi körülményeket szeretném elérni – ezt pedig együtt, közösen lehet.

VIRÜSZ Ifjúsági Tagozat: Ritzlné Kunze Nikolett


Elérhetősége: ritzlne@mavir.hu

-2008 óta vagyok tagja a helyi szakszervezetnek, 2011 tavasszal választottak meg bizalminak a Villamosenergia-ipari Rendszerirányító Üzemi Szakszervezetnél (VIRÜSZ) és lettem az EVDSZ Ifjúsági Tagozatának képviselője. A MAVIR ZRt. Pénzügyi Osztályán az alkalmazotti tarifa rendszer adatbázisát kezelem. . Ezért is tudom, milyen fontos momentuma a kedvezményes-tarifa a villamosenergia-iparnak, sokat jelent a dolgozóknak. Az érdekvédelem oldaláról pedig nagy vívmánynak tartom, illetve mindenképpen őrizendő értéknek és eredménynek. Az ópusztaszeri ifjúsági találkozón beszélgettem először olyan fiatalokkal, akik szintén az iparágban dolgoznak, erőművekben, áramszolgáltatók kötelékében és problémáik között is vannak hasonlók, mint más fiataloknak. Kedves emberekkel találkoztam, nagyon jól éreztük magunkat, a versenyek is igen szellemesek és mulattatók voltak. Ezen kívül kiemelném a szakszervezeti fórumot is, ahol szakszervezeti vezetők tartottak előadást és minden kérdésre feleltek, illetve saját tapasztalataikról is beszéltek. Bátaapátiban is részt vettem az üzemlátogatáson: Fontosnak tartom ezeket a szakmai vendégeskedéseket, hiszen ha már az iparág kötelékében dolgozunk, ismerjük is meg a különböző üzemeket, erőműveket, telephelyeket! A csapat mindig kiváló, ezért is talán könnyű dolgom volt, mikor ajánlottam a kollégák körében a programokat és el is jöttek többen velem. Így kezdődött.

DÉDÁSZ Szakszervezet Ifjúsági Tagozat: Szűcs József

Elérhetősége: jozsef.szucs2@eon-hungaria.com

11 éve dolgozom az E.ON Dél-Dunántúli Áramhálózati Zrt. és jogelődeinél. Keszthelyen jártam középiskolába, épületvillamossági technikusnak tanultam, majd beiratkoztam a GDF főiskola keszthelyi konzultációs központjába multimédiás fejlesztőnek. Mivel értek némiképp az informatikához, a legtöbb esetben a rendezvényeinken én biztosítom a műszaki és technikai feltételeket és hátteret. Az érdekvédelemnél tagja lehetek egy jó közösségnek, és sok olyan emberrel ismerkedtem meg, akivel amúgy nem találkoztam volna sosem. Ahogy telt az idő egyre jobban kezdett érdekelni a szakszervezet működése. Egy kollégám mondott néhány dolgot a szakszervezetről, és elmentem néhány Ifjúsági Tagozati ülésre is. Az évenkénti továbbképzések és szakszervezeti oktatások során rengeteg hasznos információval lettem gazdagabb. Szerencsére, melynek nagyon örülök, egyre több fiatal érdeklődik a tagozati élet iránt, ezen kívül rádöbbennek, hogy ténylegesen előnyös számukra és védelmet nyújt az érdekvédelem.

ÉVISZ Ifjúsági Tagozat: Bányai Balázs


Elérhetősége: balazs.banyai@eon-hungaria.com

Balázs 2011-ben mutatkozott be a tagozatban, mint az Észak-magyarországi Áramhálózati Zrt. Szakszervezetének képviselője. Hamar kiismerte magát a közösségben, igazi társasági ember, emellett nem csupán saját maga érdekei miatt tudakozódik a szakszervezeti jogosítványok és lehetőségek iránt. Energiája kifogyhatatlan, lelkesedése átragad másokra is. Munkája sok akad a cégnél, többször vesz részt továbbképzéseken és csapatépítő tréningeken, de idejéből mindig áldoz az érdekvédelemért. A programokhoz is segítséget ad, szívesen vesz részt a szervezési munkálatokban is. Az egyik legfontosabb dolog, a személyes kapcsolattartás és a folyamatos képzések, a tanulás, vallja Balázs mint az élethosszig tartó tanulás igazi híve.

paksi MÉSZ Ifjúsági Tagozat: Vincze Róbert

Elérhetőség: vinczer@npp.hu

2002 októbere dolgozom az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-nél, mint turbinagépész a "C" műszakban, emellett feladatokat látok el a MÉSZ Felügyelő Bizottságában, mint elnökségi tag. Az érdekvédelemmel már a céghez való belépésemmel egyben kapcsolódtam. Először pártoló tagként majd teljes jogú tagságra tértem át. Ezek után a műszakomban küldöttként végeztem a dolgom majd elnökségi tag lettem a választásokkor a MÉSZ Felügyelő Bizottságában. Ma jelenleg az Ifjúsági Tagozat vezetője vagyok. Munkahelyemen az adott műszakban kemény az összetartás hiszen egymásra vagyunk utalva. A Villamos-ipari Fiatalok szerintem egy jó csapat jó elképzelésekkel, remélem a következőn már én is tudok hozzá tenni. EVDSZ rendezvényen többször voltam, mint kongresszuson, továbbképzésen. Sajnos még a sportrendezvényekre nem jutottam el, pedig szeretem a focit, tekét a kerékpározást és sporthorgász is vagyok.

TIVISZ Ifjúsági Tagozat: Makkai Zoltán Norbert

Elérhetősége: norbert.makkai@eon-hungaria.com

-Szerintem feltétlenül elengedhetetlen egy ilyen „tömörülés” a mai globalizált világban, ahol egyre inkább és egyre nagyobb mértékben jellemző a munkavállalókra kirótt megnövelt terhek, mind anyagi mint munkateher szempontjából, nem is beszélve a mai kor egyik legnagyobb problémájáról, a folyamatos létbiztonság hiányáról, az egyre növekvő munkanélküliségről. Ezen hatások minimalizálása érdekében csak ÖSSZEFOGÁSSAL tudunk elérni bármit is. Minél többen szállnak be a virtuális szakszervezeti autóba és segítenek a haladásban, annál gyorsabban és annál messzebbre tudunk jutni!

MEVISZ Ifjúsági Tagozat: Papp Róbert

Elérhetősége: papproberted@citromail.hu

Róbert két éve tagja a tagozatnak, nyugodt természet, komolyság jellemzi. A feladatokhoz is kellő lelkesedéssel és ésszerűen áll hozzá. A fiatalok több alkalommal tettek szakmai látogatást a Mátrai Erőműben, egyszer hallhatták, láthatták Róbert előadását az üzemről: Rendkívül precíz, pontos, érdekes, de egyben részletes beszámolót hallhattak: Emlékezetes bemutató volt. A Fiatalok Ligája rendezvényein is résztvevőként találkozhatunk vele, a többlet tudást élete részének tekinti a fiatal erőműves, ezen kívül a tiltakozásokon, demonstrációkon is megjelenik.

Elektromos Szakszervezet Ifjúsági Tagozat: Keindl Zoltán

Elérhetősége: zoltan.keindl@elmu.hu

Keindl Zoltán fiatal munkavállaló, az ELMŰ Hálózati Kft-nél dolgozik 2008 áprilisa óta. Már a kezdet kezdetén érdeklődött a szakszervezet céljai, tevékenysége iránt. Mindezt saját indíttatásból tette, hiszen mint mondja, egyértelmű, hogy a dolgozók védelmére és képviseletére létezik a szakszervezet. 2010 eleje óta Zoltán az EVDSZ Ifjúsági Tagozatának képviselője, illetve a Fiatalok Ligájában alelnöknek választották 2012. júniusában. –Nem bántam meg, hogy tagja lettem a szakszervezetnek, több kollégát is meggyőztem előnyeiről. Nem is értem azokat, akik közömbösek, hiszen mindenki szereti, ha van 13. havi fizetése, évenkénti béremelése, különböző juttatásai, több szabadsága – mindez az érdekvédők munkájának eredménye. Teljesen téves az az ósdi felfogás, hogy „szaloncukor” és „virág” ajándékozás a lényeg. Igyekszem a téveszméken változtatni, az érdekteleneket érdekeltté tenni – azaz tudatosítani bennük valódi érdekeiket. Ez némi munkával is jár, de megéri.

Budapesti Erőművek Szakszervezete Ifjúsági Tagozat: Karadzsosz Nikosz

Elérhetősége: nikosz.karadzsosz@bert.hu

-1994 óta dolgozom a BE Zrt.-nél, illetve jogelődjeinél. Jelenleg a BE Zrt. Műszaki Igazgatóságán dolgozom, mint irányítástechnikai szakértő. Az utóbbi években sok új tehetséges fiatal érkezett az erőműbe, akikkel szakmailag és emberileg is nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítanom, illetve mint megválasztott főbizalmi, a BE Zrt. központ szakszervezeti, továbbá – még - nem szakszervezeti tagságát képviselem érdekképviseleti ügyekben, de az összes telephely vonatkozásában jó munkatársi, emberi kapcsolatokat alakítottam ki. Az EVDSZ Ifjúsági Tagozatáról korábban szinte nem is rendelkeztem információval. Miután megválasztásra kerültem a BE Zrt. központban szakszervezeti főbizalminak, azóta rendszeresen kapok tájékoztatást az ifjúsági tagozat munkájáról, feladatairól, programjairól.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...