< />
2017. május 22.

TILTAKOZUNK! - SZAKSZERVEZET ELLENI TÁMADÁS A VILLAMOSENERGIA-IPARBAN


a munkáltatói önkény, arrogancia ellen, amely a szakszervezetek, a tisztségviselők ellehetetlenítésére, eltávolítására irányul csak azért, mert a munkavállalók érdekében hatékonyan végzik érdekképviseleti, érdekérvényesítési feladataikat!
A szakszervezet elleni támadásnak tekintjük KOVÁCS FERENC, a Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szakszervezete (VIMÉSZ) elnöke munkaviszonyának azonnali hatályú felmondással való megszüntetését.


TILTAKOZÓ ÉS SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) szolidaritását fejezi ki Kovács Ferenccel, a Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szakszervezete (VIMÉSZ) elnökével, egyben


a szakszervezet elleni támadásnak tekintjük


Kovács Ferenc, a Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szakszervezete (VIMÉSZ) elnöke munkaviszonyának azonnali hatályú felmondással való megszüntetését.

TILTAKOZUNK


a munkáltatói önkény, arrogancia ellen, amely a tagszakszervezetünk, a tisztségviselők ellehetetlenítésére, eltávolítására irányul csak azért, mert a munkavállalók érdekében hatékonyan végzik érdekképviseleti, érdekérvényesítési feladataikat!


Ez az eset a villamosenergia-iparban példa nélküli és felháborító!

Álláspontunk szerint az azonnali hatályú felmondásban rögzített indoklás nem alapozza meg az azonnali hatályú felmondást és mind Kovács Ferenc úr ellen folytatott előző eljárás (írásbeli figyelmeztetés), mind a felmondást megelőző eljárás csak arra irányult, hogy okot találjon, illetve kreáljon a szakszervezeti vezető munkaviszonyának megszüntetésére. A szakszervezeti vezető munkaviszonyának megszüntetésére egyébként egy olyan időszakban került sor, amikor éppen bértárgyalás zajlik a társaságnál és a munkavállalói igények alátámasztására aláírásgyűjtés folyik.


Ezt nem engedhetjük meg!

Álláspontunk szerint a kialakult helyzetért és annak kezeléséért a munkáltatót és a tulajdonosokat is felelősség terheli, ezért egyeztetést kezdeményeztünk velük, mielőtt az országgyűlésben lévő pártokhoz, az országgyűlési, önkormányzati képviselőkhöz fordulnánk, mielőtt igénybe vennénk a nemzetközi, az országos (konföderációs), más iparági szakszervezetek szolidaritását, a sajtónyilvánosságot, és az érdekérvényesítés egyéb eszközeit.


Minden kapcsolatrendszerünket, az érdekérvényesítés minden eszközét fel fogjuk használni, hogy a munkáltatói intézkedés orvoslása megtörténjen.

Felkértük a szakszervezeti szövetségünk tagjait, hogy nyilvánítsák ki tagjaik szolidaritását, juttassák el tiltakozásukat a Tatabánya Erőmű Kft. ügyvezetőjének és tulajdonosainak.

Ezen nyilatkozatunkkal is azt üzenjük, hogy


NEM HAGYJUK MAGUNKAT MEGFÉLEMLÍTENI,


EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!

Budapest, 2017. május 22.

dr. Szilágyi József
Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége
Elnök

A tiltakozó és szolidaritási nyilatkozat egységes szerkezetben az alábbi képre kattintással érhető el:

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...