< />
2017. október 27.

Sztrájkot hirdet három szakszervezet - EVDSZ SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT

Munkabeszüntetés az Erkel Színházban

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A Magyar Állami Operaházban működő három szakszervezet 2017. október 28-ra, a Hugenották bemutatójára sztrájkot hirdetett az Erkel Színházban. Az EVDSZ Szakszervezetek támogatja a sztrájkot és szolidaritását fejezi ki mindazon munkavállalók irányába, akik jogos követeléseik mellett kiállnak!

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT


Figyelemmel kísérjük a Magyar Állami Operaházban dolgozók szakszervezetének küzdelmét, melynek célja egy kiszámítható, tisztességes, közalkalmazottakhoz illő egzisztenciális biztonságot garantáló Kollektív Szerződés aláírása. Sajnálattal látjuk, hogy a munkavállalók érdekeit képviselők a sztrájkbizottság megalakítására kényszerültek. Tiszteljük azt a bátorságot, amit a munkavállalói érdekek érvényesülése érdekében tanúsítotok. Bízunk benne, hogy a munkavállalók támogatásával a sztrájkotok, eredményes lesz!

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) szolidaritását fejezi ki mindazon munkavállalók irányába, akik jogos követeléseik mellett kiállnak! Jelen esetben felháborodásunknak is kénytelenek vagyunk hangot adni, mert azt látjuk, hogy a munkáltató visszaél a hatalmával és diktatórikus eszközökkel kívánja irányítania Magyar Állami Operaház munkavállalói kollektíváját.

Mi abban a demokráciában hiszünk, ahol a SZTRÁJK törvényes, mert az a munkavállalók többségének összefogásával meghirdetett, tervszerűen megvalósított és közösen végrehajtott ideiglenes munkabeszüntetés. A Törvényben meghatározottak szerint a munkavállalóknak, munkaadóknak, valamint szervezeteiknek joguk van ahhoz, hogy egymással tárgyalást folytassanak és annak alapján kollektív szerződést kössenek. Ha a KSZ megkötését a munkáltató elutasítja, a munkavállalók érdekeik védelmében együttesen felléphetnek, vagy munkabeszüntetést tarthatnak!


Szégyenkezve látjuk, hogy egy világhírű intézményben is rákényszerülnek a dolgozók, művészek a sztrájk eszközének alkalmazására! Reméljük, hogy a munkáltató nem sodorja a kollektívát ebbe a méltánytalan helyzetbe és megköti a Kollektív Szerződést!

Elutasítunk minden, a munkavállalói jogok gyakorlásának ellehetetlenítését vagy a sztrájkban résztvevő dolgozók lejáratását, megfélemlítését vagy megtorlását célzó bármely fellépést. Higgyetek az összefogás erejében és ne hagyjátok, hogy a megosztottság, intrika, félretájékoztatás és a félelem gyengítse soraitokat!

Az EVDSZ továbbra is figyelemmel kíséri a fejleményeket. Szolidárisak vagyunk követeléseitekkel és támogatjuk harcos kiállásotokat. Kérjük, hogy a szolidaritási üzenetünket juttassátok el a sztrájkban résztvevő kollégáitok számára is!

Kívánunk Nektek sok sikert és üzenjük, hogy
EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!

Budapest, 2017. október 27.


dr. Szilágyi József
Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége
Elnök

Kapcsolódó dokumentumok:

- Sztrájkfelhívás

- EVDSZ Szolidaritási Nyilatkozat

- LIGA Szolidaritási Nyilatkozat

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...