< />
2017. október 17.

LIGA Nyitott Ház Orfűn

A Dél-dunántúli régióban idén második alkalommal került megrendezésre a LIGA Nyitott Ház program az orfűi Rácz Tanyán, 2017. október 12-én.
A szervezők külön örültek annak, hogy a rendezvényre igen nagy volt az érdeklődés. 17 cégtől érkeztek szakszervezeti tisztségviselők, képviselők 11 településről Somogy, Tolna és Baranya megyékből, közel 40 fő volt jelen. A megjelentek nemcsak sok helyről érkeztek, de számos ágazat képviseletében voltak jelen, mindösszesen 10 ágazat képviseltette magát az eseményen.

A megnyitóban dr. Szilágyi József a LIGA Szakszervezetek társelnöke és dr. Kerekes Edit a LIGA Szakszervezetek regionális referense köszöntötték a résztvevőket.

Ezt követően dr. Kiss Mihály munkajogász tartott előadást a kollektív szerződések gyakorlati kérdései témakörben. Az előadás során, és azt követően is számos kérdés és problémafelvetés elhangzott a témával kapcsolatban, a résztvevők igen aktívak és érdeklődőek voltak. Felmerült többek között kérdésként – konkrét eset kapcsán – a kollektív szerződés felmondásának problémaköre, a munkaidő keret szabályozása, valamint ezzel összefüggésben a túlmunka végzésének kérdése, a kollektív szerződéshez csatlakozás gyakorlatának kérdése, vagy KSZ-t kötő szakszervezet reprezentativitása megszűnésének esete, hogy csak néhány példát említsek.


A szakmai előadást követően dr. Szilágyi József LIGA társelnök röviden összefoglalta a LIGA Szakszervezetek gazdálkodásának, stabilizációjának folyamatát az elnökváltás után, majd tájékoztatást nyújtott az európai és a hazai szakszervezetek bérkérdésben folyó kezdeményezéseiről, többek között, a kelet- közép európai bérek felzárkóztatásának szükségességéről és ennek okairól, a LIGA érdekképviseleti munkájának irányairól, a VKF-ben elért eredményekről, a kezdeményezett bértárgyalás tartalmáról, továbbá a Munka törvénykönyvének és a sztrájktörvény módosításának szükségességéről és a korhatár előtti ellátások problémaköréről. Fenti témaköröket követően a társelnök úr tájékoztatta a megjelenteket a LIGA tisztújításáról, valamint a LIGA alapszabályának módosításáról és egyéb működést érintő kérdésekről.


A tájékoztatóval egyidejűleg beszélgetés zajlott, melynek során a résztvevők számos kérdést vetettek fel. Felmerült többek között a LIGA Szakszervezetek megváltozott munkaképességűeket érintő programja, a minimálbér és garantált bérminimum emelése folytán a bérek összecsúszásának problémája, említésre kerültek ezzel kapcsolatban egyes munkaadói gyakorlatok. Felmerült a LIGA regionális szintű tevékenységének stratégiája, az Mt. munkaidőről szóló szabályozása módosításának, valamint a nyugdíjkorhatár előtti ellátás rendezésének szükségszerűsége.

Az ebéd után dr. Szilágyi József társelnök ünnepélyesen átadta az ÉMFSZ alelnöke és BMLSZ elnöke részére az új LIGA tagkártyákat, majd Trembulyák Péter részletesen bemutatta a LIGA szolgáltatási csomagját, az új tagkártyák biztosította lehetőségeket. és a Pénzügyi Portál működését. Végezetül az OTP munkatársa, Herczog Dóra ismertette a LIGA Szakszervezethez tartozó szakszervezeti tagoknak nyújtott, az OTP által biztosított kedvezményeket és az ezek igénybevételének folyamatát.
Ezúton is köszönjük a megjelenteknek, hogy jelenlétükkel és aktív részvételükkel megtisztelték a szervezőket!


k.e.

forrás:www.liganet.hu

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...