< />
2017. január 23.

EVDSZ Szolidaritási Nyilatkozat - MASZSZ-VDSZ Szolidaritási demonstráció

.

SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) figyelemmel kíséri a Richard Fritz Kft-nél működő Autóipari Munkavállalók Aszódi Szakszervezetének (AMASZ) titkárát és a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt.-nél működő szakszervezet titkárát, valamint a három szakszervezet koordinátorát ért brutális munkáltatói támadásokat.

Egyetért az érintett szakszervezeti vezetők és munkavállalók által jogellenesnek minősített intézkedések elleni fellépéssel.

Szolidárisak vagyunk a demonstráció szervezőivel, támogatóival és a demonstráción megjelentekkel!
Segítünk, hogy az üggyel kapcsolatos üzenetek minél szélesebb körben eljussanak azokhoz, akiket hasonló jogsérelem ért vagy érhet és felháborodva állnak az ilyen esetek előtt!
Üdvözöljük a jogellenes intézkedések elleni fellépést és az összefogást hirdető szervezeteket!
Tiszteljük az összefogást, amit a munkavállalói érdekek érvényesülése érdekében létrejött! Bízunk a széleskörű támogatással szervezett demonstráció sikerében!

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) szolidaritását fejezi ki mindazon munkavállalók irányába, akik bármely jogsérelem okán kénytelenek figyelemfelhívással, vagy a nyomásgyakorlás bármely eszközével élni a munkáltató vagy a tulajdonos irányába.
Mi abban a demokráciában hiszünk, ahol a törvények nem hátrányos megkülönböztetéssel sújtják a munkavállalókat és azok képviselőit, hanem őrzik és védik azok jogait, ha kell érvényt is szereznek annak. A munkáltatói állításokkal szemben mi tudjuk, hogy a tisztségviselők védelme és a szakszervezetek működését szolgáló feltételek biztosítása nem ütközik semmilyen nemzetközi emberi alapjogba.

Elutasítunk minden a munkavállalói jogok gyakorlását, annak képviseletét ellehetetlenítő, a dolgozók lejáratását, megfélemlítését, vagy megtorlását célzó bármely fellépést!

Hiszünk az összefogás erejében! Ne hagyjuk, hogy a megosztottság, intrika, félretájékoztatás és a félelem gyengítse sorainkat!

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége nem csak egyetértését és szolidaritását fejezi ki a demonstrációban megfogalmazott követelések jogossága mellett, hanem felkéri szakszervezeti tagjait, hogy szolidaritásukat a demonstrációban való részvételükkel is fejezzék ki kollégáitok irányába!

Az EVDSZ-ben továbbra is figyelemmel kísérjük a kollégáitok sorsát és kezdeményezéseiteket. Szolidárisak vagyunk követeléseitekkel és támogatjuk kiállásotokat! Kérjük, hogy a szolidaritási üzenetünket jutathassátok el a demonstrációban résztvevő kollégáitok számára is!

Üzenjük:
EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!

Budapest, 2017. január 24.


dr. Szilágyi József s.k.
Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége
Elnök

A demonstrációval kapcsolatos információk az esemény facebook oldalán, részletek az alábbi plakátra kattintva érhetőek el:

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...