< />
2010. december 10.

ÉMÁSZ Tagszakszervezet - Gembiczki Tibor elnök

Az EVDSZ X. Országos Értekezletén 2010. november 18-án VD emblémájú aranygyűrű kitüntetésben részesült Gembiczki Tibor, az EVDSZ Észak-magyarországi Áramszolgáltató NyRt. Tagszakszervezet elnöke

Gembiczki Tibor 1999-től végzi elnöki feladatait, emellett az ÉMÁSZ Központ Üzemi Tanács elnöke, a társaságcsoport üzemi tanács tagja, az ÉMÁSZ Nyrt. Felügyelő Bizottság tagja. A széleskörű és szerteágazó tevékenységet magától értetődően vállalta el, azért, hogy az érdekvédelmi munka hatékonyabb és erőteljesebb legyen.
Komoly feladatot jelentett az érdekvédelemnek az áramszolgáltató által 2001-ben meghirdetett Kihívás projekt, mely során szerkezetátalakítás ment végbe. Két különálló cég számos tevékenységének összevonását követni kellett, úgymint a szakszervezeti struktúrában, mint a munkahelyi tevékenységek átalakításában és a kiszervezések során. Tapasztalata segített abban, hogy zökkenőmentesen létrejöjjön az ELMŰ-ÉMÁSZ Kollektív Szerződés harmonizációja, mely azóta is jól működik. Fontos tevékenységet végzett az energiatörvény által előírt hálózat és értékesítés különválasztása során végbement, a munkavállalókat is érintő folyamatban.

Felelősségteljes munkával, fáradságot nem kímélve, komolyan vette a feladatot, a munkavállalók több alkalommal újraválasztották bizalmuk és elégedettségük jeléül.

Közvetlen munkatársai tudják a legjobban, milyen pontosság, higgadtság, segítőkészség jellemzi. Feleslegesen nem szól, intelligenciájával nem kérkedik, ám ha segítséget kérnek tőle, tudja merre induljon, hogyan oldja meg a feladatot. Logikus gondolkodása a villamos üzemmérnök jellemzője, szakszervezeti munkáját elhivatottságnak érzi, olyan elhivatottságnak, melyet már tanulmányai ideje alatt is érzett magában, melyet környezete is látott és hitelesnek tart.

Különös figyelemmel vett részt az ágazati és helyi bértárgyalásokon, a lehetőségeket és szakszervezeti eszközöket megfontoltan, de határozottan alkalmazta. Kész volt kiállni a demonstráció és sztrájk eszköze mellett, a tagság támogatta törekvéseit, melynek érezhető eredményei lettek, mind a szociális juttatások, mind a jövedelemnövekedés esetén. Megbízása idején sikerült tető alá hozni egy olyan komplex bérkategória-rendszert, mely a munkakörök és személyes kompetenciák összegzett értékelésén alapul. Közreműködésével sikerült olyan tradíciókat megőriznie és erősítenie a szakszervezetnek, mint az ÉMÁSZ Sportnap és a Villamos Nap. Gembiczki Tibor immár harmadik alkalommal tölti be az ÉMÁSZ Tagszakszervezet elnöki tisztségét. A sokoldalú tevékenység, melyet mindennap végez, a tagokkal való kapcsolattartás, a munkáltatóval való tárgyalások, a nemzetközi szociális párbeszédben és az üzemi tanácsok munkájában való részvétel sok áldozatot kíván. Sokat kell munkájából adódóan utaznia, sokat van távol családjától, de nem panaszkodik, teszi a dolgát, melyhez lelkiismeretesen és hozzáértéssel, körültekintően, nagy tapasztalattal és az emberek iránt empátiával közeledik minden időben.

A számos nehéz, de sikeres évek alatt kivívta kollégái tiszteletét, megőrizte a munkavállalók bizalmát.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...