< />
2011. február 22.

Munkavállalói fórum

Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója, dr. Gerse Károly, az MVM törzskari vezérigazgató-helyettese és Kóbor György, az MVM gazdasági vezérigazgató-helyettese tartott színvonalas tájékoztató fórumot az MVM Társaságcsoport cégeinek érdekvédelmi képviselői részére a cégcsoport székházában január 26-án, az érdekvédelmi szervezet kezdeményezésére.

A megjelent munkavállalókat köszöntötte Gál Rezső, az EVDSZ elnöke, ismertette a fórum létrejöttének okait és körülményeit, miért fontos a dolgozók tájékoztatása a cég terveiről, akár a termelésről, kereskedelemről, vagy humánpolitikáról legyen is szó.


Elsőként Baji Csaba ismertette a társaságcsoport vonatkozásában a közeljövő eseményeit a kiszámítható jövőkép és az energiaforrások hatékony felhasználása tükrében, a fenntartható fejlődés útján. Ebbe a körbe tartozik az atomerőmű bővítése, erőműberuházási projektek indítása - különös tekintettel a gázüzletág felé való nyitásra. Kihívásként jelentkezik a jövőben a stabil gazdálkodás fenntartása, és a növekvő energiaigények biztonságos kiszolgálása. Mindezt úgy kell megoldani, hogy a társaságcsoport csatlakozik a tulajdonos által meghirdetett takarékossági programhoz, mely által eredményesebb lesz a hosszú távon való tervezhetőség.
Ezt követően az elmúlt fél évben leállított projektek hátterét világította meg és a közép és hosszú távú stratégiát ismertette a Magyar Villamos Művek vonatkozásában dr. Gerse Károly. A stratégia növekedési szakaszainak megalapozása a legfontosabb soron következő feladat, ez előrevetíti, hogy a társaságcsoport regionális szinten is meghatározó, integrált energetikai vállalatcsoport legyen. Mindehhez elengedhetetlen a megfelelő képzettségű és szervezettségű humán erőforrás rendelkezésre állása.

Tájékoztató hangzott el a központi irányítás, a kereskedelem, a termelés, a rendszerirányítás vonatkozásában, milyen változások várhatók és milyen kihívásoknak kell megfelelnie a cégcsoportnak. A feladatok meghatározásakor előtérbe kerülnek a központi irányításra, a kereskedelemre és termelésre, valamint a rendszerirányításra vonatkozó intézkedések, mint például az értéklánc alapú működés, az ösztönzési rendszer a humánerőforrás-stratégián belül. Utóbbi is társaságcsoport szinten megy végbe, a képviselet fog szorosabb kapcsolatot tartani a villamosenergia-ipari szakszervezettel is. Kiemelt témák a jövőben a kormányzati kapcsolatok osztály létrehozása a központi irányítás felől, a lakossági ellátás hátterének erősítése a kereskedelem vonatkozásában, a nukleáris pénzügyi alap felhasználásának fokozott nyomon követése a termelés oldalán, a rendszerirányító teljes függetlenítése, illetve a tudásmenedzsment és a stratégiai menedzsment megújítása.
Miként a vezérigazgató, a vezérigazgató-helyettes is reményét fejezte ki a hatékony és folyamatos kapcsolattartásra a szakszervezetekkel. A munkavállalók javaslataikkal is hozzájárulhatnak a tervek megvalósításához az eredményes működés érdekében.

Kóbor György a társaságcsoport tavaly elért eredményeit és a jövőre vonatkozó elvárásokat ismertette és részletesen beszélt a költségtakarékos létszám- és bérgazdálkodásról. Ezzel kapcsolatban az MVM határozottan meg kíván felelni a hatékonyságnövelésének, konszolidálja az informatikai rendszert és működést, illetve áttekinti a folyamatban levő projekteket hasznossági szempontból. Rendezi a még nyitott ügyeket, különös tekintettel a Vértesi Erőműre, a Kárpát Energo-projektre és a Mátra-projektre.

Ezt követően a hallgatóság soraiból kérdéseket tettek fel, amelyekre a vezérigazgató úr válaszolt.
Gál Rezső hangsúlyozta, hogy a januári tájékoztató fórum létrejötte remélhetőleg csak kezdet az új menedzsment és az érdekképviseletek között, hiszen a kölcsönös kommunikáció a munkavállalók jövőképét javítja, illetve számos kérdésre kaphatnak választ.

- Lóczy -

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...