< />
Szerző: Lóczy E.
2012. október 12.

EVISZ Portré

ÉVISZ Szakszervezet – Bányai Balázs

Balázs 2011-ben mutatkozott be a tagozatban, mint az Észak-magyarországi Áramhálózati Zrt. Szakszervezetének képviselője. Hamar kiismerte magát a közösségben, igazi társasági ember, emellett nem csupán saját maga érdekei miatt tudakozódik a szakszervezeti jogosítványok és lehetőségek iránt. Energiája kifogyhatatlan, lelkesedése átragad másokra is. Munkája sok akad a cégnél, többször vesz részt továbbképzéseken és csapatépítő tréningeken, de idejéből mindig áldoz az érdekvédelemért. A programokhoz is segítséget ad, szívesen vesz részt a szervezési munkálatokban is. Az egyik legfontosabb dolog, a személyes kapcsolattartás és a folyamatos képzések, a tanulás, vallja Balázs mint az élethosszig tartó tanulás igazi híve.

-Mi a véleményed a Villamos-ipari Fiatalok tevékenységéről?

-Nagyon hasznos dolognak tartom, mivel mikor én a jelenlegi munkahelyemre kerültem, azonnal láttam, számos sajátságos problémái vannak a pályakezdőknek és a fiatal munkavállalóknak. Még a családalapítás előtt a karrier építés nehézségei, az új környezetbe való beilleszkedés, a jogok és juttatások megismerése, a munka világának kiismerése nem egyszerű feladat. Láttam azt is, egyedül és magányos „harcként” sokkal lehetetlenebb a helyzet, a körülmények pedig nem mindegy, milyenek, illetve mekkora az ember fizetése és szociális juttatásai. Mivel a szakszervezet szakmai szervezet és az iparágot lefedi a villamosenergia-ipar tekintetében, nagyon hasznos. Nos, a VIFI-re kitérve, szorosan kapcsolódik ugye a szövetséghez és támogatást kap onnan, illetve alapját képezi a továbbiakban az utánpótlásnak, ha úgy tetszik.

-Mi a véleményed az aktuális érdekvédelmi helyzetről?

-Nem tudok túl sok jót mondani sajnos, de optimista vagyok. A rossz szájíz a miatt van, hogy a munkavállalók inkább félnek a leépítéstől és a munkahelye elvesztésétől, mint meggondolnák és bátran összefognának. Persze, könnyen beszélhetek én is. Tudom, manapság nem „ugrál” az ember és jogosnak tartja az összefogást és a szolidaritást is, de tüntetni és demonstrálni már kétszer meggondolja. Nehéz a helyzet, megértem, főleg azokat, akiknek családjuk van.

-Mi a helyzet azokkal, akik még a családalapítás előtt állnak?

-Értem a célzást! Ők – mi – , nekünk sem könnyű, főleg a hölgyek részéről. Mikor „jöjjön” a gyermekáldás, utána simán visszafogadják-e a munkahelyén, ilyen dolgok. A férfiaknak is több lesz a gondja, hiszen a családfenntartás nem egyszerű. Mielőtt megkérdezed, a családalapítás még részemről odébb van, bár nem azért, mert nem szeretem a gyerekeket. Mostanában rengeteg a munkám, fejlődnöm és tanulnom kell még, rendszeresen megyek csapatépítő tréningekre mind a cégtől, mind a szakszervezet részéről. Ezek mindig nagyon hasznosak, bár a munkaidőből is vesznek el, ami túlórát jelent, de hosszú távú befektetésként élem meg.

-Szabadidődet miként töltöd el?

-Mit mondhatnék? Akik ismernek, tudják, több sportágat is szeretem, a mozgás életem része. Attól is függ, milyen évszak van. Télen síelés, nyáron foci és meg is említem, hatalmas siker volt az idei iparági labdarúgó kupa számunkra, a tíz legjobb közé újra három E.ON-os csapatnak sikerült bekerülnie és mindig van legalább egy E.ON-os gárda, mely egy újabb serleget tudhat magáénak. Büszkék vagyunk csapatunk sikerére, mivel példánk mutatja, hogy a munkatársi kapcsolatokat a lelkes és kitartó csapatjáték igazi baráti kötelékké alakíthatja. A megszerzett élmények és tapasztalatok azok, melyek okot adnak arra, hogy minél több kollégánkat buzdítsuk a sportolási lehetőségek kihasználására és a rendszeres testmozgás révén az egészséges életmódra.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...