< />
2008. augusztus 5.

EVISZ Hírek

Új szövetség alakult

Réffi Péter, a szövetség soros elnöke az alábbiakról tájékoztatott:
A szövetséget alapító szakszervezetek és azok képviselői:
DDGÁZ Munkavállalók Szakszervezete,
Szegedi Andrásné
DÉDÁSZ Szakszervezet, Nyers János
Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet, Réffi Péter
MOL Bányász Szakszervezet KÖGÁZ alapszervezete, Zsille János
Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet, Dr. Szilágyi József
A Szövetség létrehozásának célja:
A Szövetség létrehozásának célja az, hogy az E.ON csoporthoz tartozó magyarországi társaságoknál működő szakszervezetek tevékenységüket összehangolják, a munkavállalók és a nyugdíjasok érdekképviseletére és érdekvédelmére - a munkáltatókkal együttműködve - hatékony rendszer alakuljon ki és működjön.
A piacgazdasági folyamatok, a liberalizáció és a globalizáció, valamint az európai uniós jogharmonizáció átalakítja a munkaszervezeteket, a foglalkoztatási viszonyokat. A munkavállalókat és a szakszervezeteket érő hatások miatt minőségi módon átalakulnak az érdekképviseleti igények, amelyekre az alapító szakszervezetek megoldást keresnek, többek között a Szövetség létrehozása és működtetése útján is. Az E.ON csoporthoz tartozó magyarországi társaságoknál működő szakszervezetek e felismerések jegyében - a felelősségüket átérezve - az eddigieknél szorosabb, határozottabb együttműködést kívánnak megvalósítani az általuk védett munkavállalók magasabb szintű és eredményesebb érdekképvisele-
tének megvalósítása érdekében. A tagszervezetek az eddigi együttműködésüket szövetségi partnerkapcsolattá fejlesztik az általuk létrehozott Villamosenergia- és Gázipari Munkavállalók Szakszervezeti Szövetsége megalapításával, fenntartva az eddigi szervezeti önállóságukat és kapcsolatrendszereiket.
Továbbá a VGMSZSZ célja olyan együttműködési rendszer kialakítása a magyarországi E.ON csoportnál, amely megteremti az együttes fellépés és a hatékony érdekérvényesítés esélyét az E.ON csoport magyarországi társaságainál működő szakszervezetek számára a különböző munkaszervezeti forma keretében működő vállalkozások munkavállalókat érintő kérdéseiben.
A VDSZSZ három alapító szakszervezete - DÉDÁSZ Szakszervezet, Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet és a Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet - továbbra is részt kíván venni a VDSZSZ munkájában, a súlyuknak megfelelően.
Fontosnak tartjuk, hogy a két szövetség közt kialakuljon egy munkakapcsolat, hisz a VDSZSZ megállapodásai befolyásolják a három szakszervezet tagjainak életét a munka világában.

(Forrás: "forró drót" újság 12. év. 9. sz.)

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...