< />
2008. augusztus 5.

EVISZ Hírek

Milliárdos E.ON-beruházás Sopronban

Kiváló, világszínvonalú hatásfokkal üzemelő erőművet hozott létre Sopronban az E.ON Hungária csoport, melynek ünnepélyes átadására április 29-én került sor a meghívott vendégek részvételével.
Dr. Matos Zoltán úr, az E.ON Hungária Rt. Igazgatóságának tagja, az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. Igazgatóságának elnöke megnyitó beszédében megerősítette, hogy a régióban nemcsak jelen vannak, de a régióban is gondolkodnak. A város jobb ellátása, a környezet védelme és a gazdaságos termelés igénye hozta meg a döntést: korszerű gázmotoros erőművet kell létrehozni. Emlékeztetett, hogy hosszú út, kemény munka vezetett az avatásig, és megköszönve a fő- és alvállalkozók munkáját, kiemelte Patay László úr, az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. Igazgatósági tagjának tevékenységét.
– Több mint 40 éve áll itt az erőmű – emlékeztetett Bakács István úr, az E.ON Hungária Rt. Igazgatóságának tagja. Széntüzeléssel kezdték, majd olajra, később gázra álltak át, és létezett már a kapcsolt termelés. Az ipari üzemek, majd a lakótelep hőenergiával történő ellátása volt az erőmű fő profilja. A most átadásra kerülő fűtőerőmű a 6 MWe teljesítményével gőzzel látja el a sörgyárat és a városi távhő-vezetékre is dolgozik, versenyképes áron.
Az átadáson megjelent Walter Dezső polgármester úr méltatta a város és az E.ON között kialakult eredményes kapcsolatot, a cég vezetőinek, köztük Künszler Béla úrnak a kölcsönös kompromisszum-készséget. „A város a fűtőerőmű irányába fog bővülni. Öröm számomra ez a nap” – mondta.
A beszédek és az avatószalag átvágása után a vendégek megtekintették a finn gyártmányú gázmotort és az erőmű egyéb berendezéseit.
A villamos áram földkábeles vezetéken át a Sopron-nyugati alállomás 10 kV-os hálózatára csatlakozik.
Az új berendezés egyik különlegessége, hogy kisebb hőigénynél – például nyári időszakban – a villamosenergia-termelés a csökkentett hőleadás mellett is változatlanul jó hatásfokú. A kipufogórendszer megfelel az EU környezetvédelmi előírásainak, a berendezéshez az előírások szigorát megtetézve külön hangtompítást is felszereltek.
A fűtőerőmű üzemeltetését az E.ON EÜT Kft. látja el. Az erőmű tervezett élettartama 20 év.

(F.T.)
(Forrás: "forró drót" 11. évf. 5. sz.)

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...