< />
2008. augusztus 5.

EVISZ Hírek

Kiváló szellemi és fizikai erőben kell lenni

Nagy Tiborral legtöbbször ott lehet találkozni, ahol valamit segíteni, szervezni, intézkedni kell. Szeret a munkahelyi szakszervezetben tüsténkedni. „Nem szeretem az állóvizet” - hangoztatja a szakszervezeti elnök.
Munkahelyén beszélgettünk vele.

- Mióta dolgozol az ÉDÁSZ Rt.-nél, illetve a kft.-nél? Most mi a beosztásod?
- 1993. február 1-jén kerültem az ÉDÁSZ Rt.-hez, majd onnan 1996-ban az ALÖTBA Kft.-be, később, - igaz, csak névváltoztatás történt - 2002. január 1.-től az ÉDÁSZ Szolgáltató Kft.-nél dolgozom, asztalos beosztásban. A végzettségem faipari technikus.
- Tervezed-e, hogy továbbtanulsz, van-e lehetőséged erre a kft.-n belül?
- Igen, szeretnék tovább tanulni, terveim között szerepel. A technikusminősítőt is munka mellett szereztem meg, így nem félnék a tanulás nehézségeitől, esetleg egy diploma megszerzésétől sem. Szerencsére a kft.-nek van kollektív szerződése, melyben szerepel a továbbképzéssel kapcsolatos fejezet. A vezetés támogat minden továbbképzéssel kapcsolatos kezdeményezést.
- Szeretnél-e majd valamikor nagyfőnök lenni? Ha igen, akkor milyen lennél?
- Nos a kérdés nem rossz…. Azt hiszem ez a fajta vágy mindenkiben él valahol legbelül, így bennem is. Kiben erősebben, kiben gyengébben, embere válogatja. Azt hiszem, önmagam tagadnám meg, ha az ilyenfajta kihívást az életben visszautasítanék. Szép és komoly feladat, de azért, hogy ha mélyebben belegondolunk, nagyon összetett és nehéz egy vezetői beosztás.
Milyen főnök lennék? Erre a kérdésre - azt hiszem - nem én tudom megadni a választ, hanem azok az emberek, akik együtt dolgoznak velem, ők tudnának minősíteni. Egy biztos, a lehetőségeimhez mérten a legmesszebbmenőkig az arany középutat keresném és véleményem szerint az a legeslegnehezebb, hogy az ember Ember maradjon mindenki számára, dolgozzon bármilyen beosztásban.
- Hol laksz, milyen körülmények között? Hogyan tudsz kijönni a fizetésedből? Van-e hobbid, amire szeretnél többet áldozni?
- Ácson lakom, a kb. 7500 lakosú nagyközségben, Komárom-Esztergom megyében. Kertes családi házban a szüleimmel élek, ők támogatnak, mert a havi fizetésből nem lehet egyről a kettőre jutni. Mellette természetesen minden lehetőséget megragadok, hogy „többletbevételi” forráshoz jussak. Vannak céljaim, hobbim és természetesen álmaim is, aminek megvalósításához szükségem van a pénzre. Sajnos a hobbim nagyon költséges, mivel a lovassporttal foglalkozom. Ezen belül a fogathajtással, és mint tudjuk, ez a fajta tevékenység elég komoly anyagi áldozatot igényel. Még nagyon kezdők vagyunk a csapatommal, így egyelőre hobbi szinten tudjuk csak űzni ezt a sportot. Célunk az, hogy minél magasabb szintre emeljük a saját és a lovaink fizikai és szellemi tudását.

Kolosváry E.
(Forrás: "forró drót" újság 9. évf. 5.sz.)

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...