< />
2008. augusztus 5.

EVISZ Hírek

Jelentős sikereket értünk el 2002-ben

Az E.ON Hungária Rt. és tagvállalatai a közelmúltban megtartották évi rendes közgyűléseiket, amelyeken a társaságok vezetői és vezető testületei beszámoltak a 2002-es év eredményeiről. Az üzleti jelentésekben szereplő legfontosabb információkat foglaljuk össze az alábbiakban.

Az E.ON Hungária csoport a 2002. évet 268.746,5 millió forint konszolidált mérlegfőösszeggel és 136.729,9 millió forint árbevétel mellett realizált 4.599,9 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta. Ezzel a teljesítménnyel a társaságcsoport a konszolidált éves beszámoló alapján a legnagyobb magyarországi cégek között szerepel.

A vállalatcsoport 2,37 millió áram- és több mint 260 ezer gázfogyasztóval áll kapcsolatban: közel 15 ezer gigawattórányi villamos energiát és csaknem 790 millió köbméternyi földgázt értékesítve számukra. Az elmúlt évben az ÉDÁSZ irányításának átvételével az E.ON megerősítette magyarországi vezető pozícióját. Az észak-dunántúli szolgáltató többségi részesedésének megszerzése mellett az E.ON Energie részesedést szerzett az ÉDÁSZ ellátási területével határos ZSE-ben, a legnagyobb szlovák villamosenergia-szolgáltatóban.

A 2002-es évben a csoport 32.054 millió forintot fordított különböző felújításokra, hálózatépítésekre és más, műszaki területeken elengedhetetlen beruházásokra. Ezek mindegyike a szolgáltatási színvonal fejlesztését célozta. Ugyanerre szolgált munkatársaink továbbképzése és felkészítése az egyre nagyobb kihívásokra. 2002-ben is bizonyítottuk, hogy fontosnak tartjuk a megújuló energiaforrások alkalmazását, így az egyéves kulcsi szélerőmű után további két szélerőművet helyeztünk üzembe Mosonszolnokon.
Az elmúlt esztendő az E.ON Hungária ötéves magyarországi működése során az egyik legsikeresebb üzleti évnek bizonyult. A cég menedzsmentje arra számít, hogy a gazdasági növekedés és az egyre nyitottabb piaci verseny közepette is hatékonyan és sikeresen folytatódik a cégcsoport működése.

A 2002-es üzleti évben az E.ON Hungária Rt. többségi tulajdont szerzett az ÉDÁSZ Rt.-ben és az Energo Holding Kft.-ben, 49%-os tulajdoni hányadot a Dunaújvárosi Szennyvíztisztító és Szolgáltató Kft.-ben. Megalapította az E.ON Erőmű Üzemeltető Kft.-t és 100%-os leányvállalatként az E.ON Energiakereskedő Kft.-t. Már 2002-ben jelentős lépések történtek annak érdekében, hogy az ÉDÁSZ integrálódjék a vállalatcsoportba. A bérszámfejtés és a logisztika átszervezése után az integráció lépései 2003-ban fejeződnek be.

(Forrás: "forró drót" újság 9. évf. 7-8.sz.)Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...