< />
2007. január 11.

EVISZ Hírek

ÉLETKÉPEK

Kovács Attiláné, Gabriella idén mondhatja el magáról, hogy immár harmincegy éve dolgozik az északdunántúli áramszolgáltatónál, körülbelül tíz éve pedig az Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezetnél, ahol a szakszervezeti tanács elnökének munkáját segíti.
Az évek hosszú sora alatt együtt élték meg az érdekvédelmi munka szépségeit és nehézségeit. Gabriella intézi az üzemi tanács ügyeit is, emellett a VBKD önsegélyező pénztár területi irodavezetője. A csinos, mosolygós és segítőkész Gabihoz a kollégák bizalommal fordulhatnak mindenkor.
Az idei esztendő örömmel teli eseményeket, híreket hozott számára.
- Igazán szerencsésnek mondhatom a 2006-odik évet, hiszen nagyobbik fiam, aki nemrégen nősült, örvendeztetett meg azzal, hogy tavasszal unoka érkezik a családba. Már nagyon régóta vágytam erre, bár nem is mertem remélni, hiszen manapság a fiatalok nem sietik el a családalapítást. Két felnőtt fiam Győrszentivánon lakik, én az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Zrt. belterületén lakom, így ez igazán nem jelent számunkra távolságot. Kapcsolatunk mindig kiegyensúlyozott, bensőséges volt.
Emellett az elmúlt esztendőről elmondhatom azt is, hogy a továbbiakban is számítanak a munkámra, megerősítettek benne, ez megnyugvással tölt el. Remélem még sokáig tehetem a dolgom, szeretem a munkámat.

- Hogyan telnek az ünnepek?
- Mint mindig, együtt töltjük. Az anyai háznál várjuk édesanyámat és a gyerekeket családjukkal együtt. Szolid, de hangulatos, szeretetteljes rokoni összejövetelek ezek az események. Nagyon ragaszkodunk a hagyományos ünnepléshez, tartjuk azt a szokást is, hogy a háziasszony által sütött kalácsot a karácsonyfa alá helyezzük. Erről a régiek azt tartották, hogy így biztosítani lehet az új év szerencsés eljövetelét és leteltét, az egész esztendő bőségét. Ezt a hagyományt sokan már nem ismerik. A család által kedvelt ünnepi ételeket készítek el, emellett szenteste megtartjuk a böjtöt. Éjféli misére az utóbbi években nem jutottunk el, remélhetőleg most sikerül, bármennyire fáradtak leszünk is az egész napos vendégvárás és fogadás után.

- A gyerekek immár felnőttek. Díszítettétek a fenyőfát saját készítésű alkotásokkal?
- Igen, mindig került a fára a fiúk által összeállított színes girland, és mézes sütemények. Ezek közül számos példányt megőriztem. Minden évben, mikor előkerülnek a dobozból, szép emlékeket idéznek fel. Remélem hamarosan már az unokámmal készíthetek hasonló csillogó, ünnepi díszeket.

(Forrás: "forró drót" újság 12. évf. 12.sz.)
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...