< />
Szerző: T.I.A.
2012. július 26.

ESZ Portré

ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport Üzemi Tanács – Kunzer Ferenc

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport Üzemi Tanács (ELMŰ-ÉMÁSZ TÜT) elnökévé Kunzer Ferencet választották öt évvel ezelőtt, aki feladatát függetlenített státuszban látja el.

- Az egyes vállalatok üzemi tanácsainak önállósága nem szűkült meg ezzel, az egy vállalatot érintő kérdésekben az illetékes üzemi tanács dönt a szükséges intézkedésekről. A TÜT véleményezési joga az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoportban az egynél több társaságot érintő munkáltatói intézkedésre terjed ki. Együttdöntési jogunk van a társaságcsoport-szinten meghatározott jóléti célú pénzeszközök felhasználására, továbbá az ilyen jellegű intézmények és ingatlanok hasznosítására. Véleményezési jogunk van – többek között - a társaságcsoport-szintű normatív szabályozásokban, illetve egyedi döntések tervezete esetében. Jogosult a TÜT az anyacégek, az ELMŰ-ÉMÁSZ Felügyelő Bizottságok munkavállalói tagjainak előjelölésére az üzemi tanácsok javaslatai alapján.

Célunk egy olyan együttműködési rendszer kialakítása volt, amely megteremti az együttes fellépés és a munkavállalók részvételi jogának hatékony gyakorlásának esélyét az üzemi tanácsok számára. Erre épülve az ELMŰ/ÉMÁSZ

Társaságcsoport Üzemi Tanácsának feladata, hogy a társaságcsoport vezetésének egyenrangú partnereként konfliktus megelőző érdekazonosságot felszínre hozó munkálkodásával hatásosan elősegítse a közös célok elérését.

Mint érdekképviseleti képviselő feladatom a szokásos törvényességi felügyeleten és felelősségen túl a munkavállalók képviselete, aktív részvétel mellett az üzemi tanácsokkal és a szakszervezeti bizottságokkal közösen kialakított stratégia határozott és következetes képviselete, megjelenítése a TÜT és az FB munkájában. Szeretném az üzemi tanácsok munkájának szervezettségét és hatékonyságát megtartani, a munkavállalókat a vállalati döntések előkészítésébe jobban bevonni, hogy a döntések megalapozottabbak és a munkavállalók elégedettebbek legyenek. A szakszervezetekkel kapcsolatos filozófiám: együttműködés és bizalom. A hitelességet életünkkel és munkánkkal tudjuk bizonyítani, magunkat elfogadtatni. Hatékony szervezetet kell kialakítani és működtetni. Biztosítani kell az információs csatornák működését, alulról felfelé és fordítva. Ha változás van a munkaszervezetben lépnünk kell, vagy ha nem figyelünk oda, akkor elhal. Nem könnyű ezek kialakítása és működtetése. Kommunikációs eszközeink közé tartozik a hagyományos, személyes tájékoztatás, a levél vagy a telefon, az intranet, az ELMŰ/ÉMÁSZ Lap, a „forró drót”. Sokat jelent a támogató környezet, a vezetés kultúrájából fakadó hozzáállás, annak felismerése, hogy együttműködve jobban el lehet érni céljainkat.

Magamról annyit mondanék, szeretem a sportot, rendszeresen teniszezem. Néhány éve a szervezetem komolyan figyelmeztetett, hogy jobban oda kell figyelnem az egészségemre, kerülnöm kell a stresszhelyzeteket. A sportolás a legjobb megoldás a feszültség feloldására. Részt veszek az iparági versenyeken, ahol a sport mellett a közösség, a baráti szellem is kikapcsolódást nyújt. Kedvelem a horgászást is, de a munkahelyi és az otthoni, ház körüli teendők erre már igen ritkán adnak lehetőséget.

X X X

Kunzer Ferenc 1965 óta dolgozik a Budapesti Elektromos Műveknél, végzettségét tekintve villamos üzemmérnök.

Az Elektromos Szakszervezet tagja. Munkája során többek között foglalkozott az elosztóhálózatok üzemeltetésével műszaki vezetői munkakörben és műszaki szakértőként kidolgozta a beszállítók minőségirányítási rendszerét. Egyik kezdeményezője volt az ELMŰ Nyugdíjpénztár megalapításának. 2001 óta tagja az ELMŰ Nyrt. Felügyelő Bizottságának. Megalakulása óta részt vállal az üzemi tanács munkájában és az unbundlinggal kapcsolatos szétválás során megszervezte a társaságcsoport egységes üzemi tanácsi szervezetét. Az ELMŰ/ÉMÁSZ Társaságcsoport Üzemi Tanácsának elnöke, az Európai Energia Fórum magyar képviselője. Erőssége a stratégiai gondolkodás, rendszerszemlélet, a jó szervező-, problémamegoldó- és kommunikációs képesség. Két felnőtt gyermeke villamosmérnök.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...