< />
Szerző: L.E.
2012. október 19.

ESZ Portré

Elektromos Szakszervezet – Humayer Károly

-1960. szeptember elsejétől vagyok itt, még ipari tanulóként kerültem ide. Az ELMŰ által működtetett képzés keretében, a 33-as Ipari Tanuló Intézetben kezdtem a csepeli tanműhelyben. A Kandó Kálmán Műszaki Főiskola Energetika Szakán végeztem villamosmérnökként. A cégnél különböző osztályokon dolgoztam - szabadvezeték, közvilágítás -, akkoriban még a régi erőmű is működött itt.

Mindig szerettem az áramszolgáltatónál dolgozni, a kollégákkal is nagyon jó kapcsolatom volt, fiatalos hangulat, dinamikus munkafolyamat zajlott, zajlik itt.

Tulajdonképpen a Magyar Energia Hivatalnak, a kilencvenes évek végén alapított egyik munkabizottságának tagjaként végeztem a szolgáltatási színvonal mérőszámainak rendszerbeállítását az ELMŰ keretében. A mérőszámok nemzetközileg meghatározottak, ezt a sajátos hazai viszonyokra kellett igazítani. Egy átfogó rendszert jelent ez, amit közösen építettünk ki, ez alapján készítjük az éves jelentéseinket. Az elkészült rendszer alapja az energiahivatal által hozott határozatnak, a magyarországi áramszolgáltatók ez alapján készítik jelentéseiket.

Először mint alkotó, jelenleg mint végrehajtó tevékenykedem a számítások, jelentések meghozatalában, az éves adatszolgáltatási jelentéseket készítem kollégáimmal a MEH felé. Vizsgáljuk a szolgáltatás színvonalát folyamatosan és összehasonlításokat végzünk. A biztonságos és folyamatos áramellátás a különböző régiókban, budapesti kerületekben állandó felügyeletet igényel, illetve ennek megvalósítása, az állandó fejlesztések megismertetése, a széleskörű tájékoztatás elengedhetetlen feladat. Már idekerülésemkor bekapcsolódtam a helyi érdekvédelmi munkába, jelenleg is az Elektromos Szakszervezet tagja vagyok, hisz fontosnak tartom a munkavállalók szolidaritáson alapuló, együttes tevékenységét.

Fodor István a Budapesti Általános Villamossági Rt. vezérigazgatója volt 1894-től. Nevéhez fűződik a villamos energia széles körű alkalmazása hazánkban és más európai országban, továbbá a budapesti egyenáramú hálózat kiépítése is. Alapító tagja volt a MEE-nek, a Rádió Szakosztály elnöke, számos szakmai és tudományos elismerés birtokosa. Edison magyarországi látogatásakor, 1911-ben ő mutatta be az egyenáramú áramszolgáltatást Budapesten. Ez csak kis töredéke munkásságának, ezért is büszkeséggel tölt el, hogy egyike vagyok, akik megkaphatták a róla elnevezett díjat. A cégnél végzett több éves munkáért kapják az egyesületi tagok.

Magamról még annyit, hogy fontosnak tartom a sporttevékenységet, a természet szeretete is végigkísérte az életemet. A vitorlázást választom, amikor az idő kedvez, emellett teniszezni járok. Különös jelentősége van életemben a Villamosenergia-ipari Országos Természetbarát Találkozóknak. A VOTT rendezvények mindig kitűnő szervezéssel, remek hangulatban zajlanak, ezért mi is mindent megteszünk, hogy minden résztvevő, versenyző kiválóan érezze magát.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...