< />
2010. március 11.

ESZ Hírek

Hírek az Elektromos Szakszervezet Elnökétől

Tisztelt Szakszervezeti Tagok!
Tisztelt Választott Tisztségviselők!

- Mint arról már bizonyára értesültetek, lezárultak a bértárgyalások.
Mozgalmas időszak volt ez ezen a téren is. Hiszen az évet úgy kezdtük, hogy bejelentett konfliktus helyzet volt! Mivel a munkáltatói oldal nem akart megegyezni középszinten. Lényegi probléma az volt, hogy a munkáltatói oldal a jövőben nem kívánt tárgyalni az ajánlott éves keresetszínvonal növekedéséről. Ezen a téren folytatott megbeszélések egyeztetések, a felek kölcsönös konszenzus keresésének eredményeként, végül is sikert hoztak.


Megszületett a középszintű bérmegállapodás. A megkezdett helyi bértárgyalások folytatódtak. A munkáltatói oldal nehezen akart elmozdulni a már „kiharcolt” középszintű megállapodás által elért szintről. De a végén itt is sikerült megállapodnunk. A munkáltató elismerte és méltányolta azon kérésünk, hogy az alacsony keresetűek esetében egységesen mindenki kapja meg az alapbérfejlesztés összegét (4,6%). A munkáltató itt eltekintett a differenciálás lehetőségétől. Egyeztetések eredményeképpen ez a szint, a 150 000Ft, ill. ez alatt keresők.

- Az Üzemi Tanács választásokon szakszervezetünk sikeresen szerepelt.
Ott vannak tagjaink a társasági üzemi tanácsokban.
A reprezentativitásunk megkérdőjelezhetetlen!
Ezen a fórumon is erősíthetjük a munkavállalói érdekeket!

- Megállapodás született CENTVENKER Kft-vel, melynek köszönhetően tagjaink kedvezményesen vásárolhatnak bútort.
A kedvezmény mértéke 10%. A szerződésünk 2011 január 31.-éig szól.

Március 15-től április 15.-ig (székek, asztalok, étkezők)
Július 25-től szeptember 15.-ig (íróasztal, szék, forgószékek)
December 10.-től-január 31.-ig (minden bútorra)

Az üzlet elérhetősége 1173 Budapest, Borsó u.10/A.
Amennyiben együttműködésünk eredményes lesz, abban az esetben további tárgyalásokat kezdeményezünk.
Az igénybevétel feltétele a vásárláskor az EVDSZ kártya és az ELMŰ kártya felmutatása.

- Ismét szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy ezen a honlapon tájékozódhattok folyamatosan. Véleményeteket a „fórum”-on közreadhatjátok! Hasznos lenne, ha a fórumot használnátok, mert az így nagyobb nyilvánosságot kap, ezáltal a véleményetek nagyobb közösséget tud elérni.


Németh Lajos
Elektromos Szakszervezet elnöke

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...