< />
2008. augusztus 5.

ESZ Hírek

AKINEK AZ V. KONGRESSZUS KÜLÖNÖS JELENTŐSÉGGEL BÍR

- Számomra az V. kongreszszus különös jelentőségű lesz, annak ellenére, hogy a megelőző négyen is ott voltam - mondja Pásztor Lajos. - Ugyanis a kongresszus időszakára esik, amikor a 42. évet töltöm a Budapesti Elektromos Műveknél. Elvarázsolt az iparág, megszerettem a szakmát és a mai napig is „fertőzött” vagyok. Ide kötnek az emberi kapcsolataim, hiszen régen még a munkahelyi közösségek kis baráti társaságok is voltak, ahol minden gondunkra, bajunkra megoldást találtunk, segítettek egymásnak a kollégák. Ma sajnos már lazulnak a kapcsolatok.

A 42 év óriási változásokat hozott társaságunk életében. Tízes nagyságrenddel mérhető a főnökeim száma, akikkel kisebb-nagyobb nézeteltérések ellenére is jó munkatársi viszonyt tudtam kialakítani. Munkám mindvégig a hálózathoz kötött. Dolgoztam szerelésvezetőségen, kirendeltségen és ma régióban.
Belépésem óta vagyok szakszervezeti tag, és mindvégig valamilyen tisztséget töltöttem be, voltam bizalmi, ÜSZB titkár, és jelenleg a Dél-Budai Régió munkatársait képviselem a szakszervezeti bizottságban.

Megváltozott az évek során a szakszervezeti munka is. Ma sokkal nehezebb. Az emberek nem érzik a szolidaritás erejét és szükségességét. Úgy gondolják, majd valaki helyettük megvívja a csatát, elintézi ügyes-bajos dolgaikat. A „potyautasok” még mindig nagyon sokan vannak. A létszámcsökkentésekkel sok régi kollégát vesztettünk, és a mai fiatalok nem igazán akarják vállalni még a bizalmisággal járó feladatokat sem, hát még a magasabb szintű munkát.

Lassan a nyugdíjba vonulás gondolatával foglalkozom… Sokszor átgondolom, ami velem 42 év alatt történt. Remélem sokáig élek és a végére jutok a visszaemlékezéseknek. Munkáséveim ugyanis változatos, érdekes munkával teltek, a szakszervezeti mozgalomban pedig megtaláltam azt a közösséget, ahol jól érzem magam, sok kedves munkatárssal találkozom. Együtt éljük át a családi sportnapok fárasztó élményét, de büszkék vagyunk a nehezen kiharcolt eredményre.

Hagyomány nálunk, hogy a szakszervezeti tisztségviselők minden évben jutalomkirándulásra mennek. Így történt ez idén is. Nagyon jó hangulatban jártuk be a Fertő-tó környékét, Sopron városát. Este zenével, tánccal, beszélgetéssel töltöttük az időt. Köszönet a szervezőknek.
Említettem, hogy a nyugdíj gondolatával foglalkozom, így számomra ez a kongresszus lesz várhatóan az utolsó, aktív éveimben. Érdeklődéssel várom a szövetség vezetőségének beszámolóját, és a kollégák hozzászólásait is. Ebből lehet a legtöbbet profitálni. Remélem nem formai hozzászólások lesznek, hanem valóban az iparági élet kerül bemutatásra, gondjaival, bajaival egyetemben. Kíváncsian várom a minden országos értekezleten és kongresszuson már megszokott újdonságokat, pl. tűzijátékot, lézer- és kultúrműsort.

Megsúgtak nekem valamit, és szerénytelen lennék, ha nem említeném azt a várakozást, amivel a VDSZSZ aranygyűrű kitüntetést várom. Nagy megtiszteltetésnek érzem majd a bekerülést a „gyűrűsök” körébe, és köszönöm a munkatársaimnak a jelölést. (Sokba fog ez nekem kerülni!)

Az iparági szakszervezetis munkatársaimnak jó munkát és további sok sikert kívánok a kongresszuson és az elkövetkező években!

(Forrás: "forró drót" újság 9. évf. 11.sz.)Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...