< />
2009. július 31.

DUVISZ Portré

Téglás József a DUVISZ elnöke

1978-ban beléptem az Oroszlányi Hőerőmű Vállaltnál működő OHV szakszervezet alapszervezetébe, később bizalmi majd főbizalmi lettem.

Mint érdekesség; 1989. óta, mint titkár majd elnök, részese voltam a VDSZSZ szakszervezet megalakításának, majd a Vasasból történő kiválást követően, mint alapítók segítettük az Autonóm Konföderáció szervezését! Mára a LIGA Szakszervezeti Konföderáció több mint 100 ezres táborát erősítve, tagságunk érdekében teszem a dolgomat.

Szövetségi Vezetőség tagjaként sokat tanultam és talán mára már a véleményemmel is segítem a munkát. „Nehéz, de felejthetetlen, tartalmas, tapasztalatokban és eredményekben gazdag éveken vagyunk túl. Szerencsésnek tartom magam, mert a DUVISZ-ban egy igazi alkotó közösséget hoztunk létre ” – nos, ennek a csapatnak a tagja a majd vezetője lettem.
Teszem és vallom, hogy „EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK”.

Az erőműben, számos munkakörben és területen dolgoztam, így megismerhettem az eltérő munkahelyi körülményeket, problémákat, embereket. A megszerzett tapasztalatok alapján – keresve az érdekazonosságokat – közös célokat megfogalmazva próbáltam szervezni a testületi munkát.

Számos területen képviselve a közösséget és számtalan oktatásokon részt véve, tanultam meg ezt a szakmát. Feladatot vállaltam, mint az ÜT-KÜT tagja és vezetője, munkavédelmi képviselő, ÖSP - Nyp. EB tagja, továbbá több bizottság és kuratórium tagjaként.

„Meggyőződéssel állítom, hogy a kollektívbölcsesség az, ami az elmúlt évek kihívásaira adott hatékony és eredményes szakszervezeti válaszokat megtalálta. Persze azt is állítom, hogy az okos gondolatok tagsági összefogás hiányában, nagyon sokszor nem valósulhattak volna meg.”

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...