< />
2015. november 25.

DUVISZ Portré

EVDSZ 25 éves Jubileumi Plakett elismerésben részesült

BOHNER ANTAL a Dorogi Erőmű Kft. korábbi szakszervezeti vezetője

A DUVISZ jelölése alapján

Bohner Antal 1969. szeptember elsején került a szakszervezeti mozgalomba a Pilishegyi Állami Gazdaság dolgozójaként és 1972. január 06-ig a MEDOSZ tagja volt. Munkahely váltást követően sem szakadt el a szakszervezeti mozgalomtól, az EMG Esztergomi Gyárában, átigazolt a Vasas Szakszervezetbe (bár még nem tudta, de már itt is közelebb került a villamosenergia-ipari szakszervezeti mozgalomhoz). A kollektívába gyorsan beilleszkedett, munkatársai meghallgatták és elfogadták véleményét. Szerette a közösséget és tenni is akart érte, pozitív emberi tulajdonságai meghatározták érdekképviseleti munkáját. Bizalmi helyettesnek választották. Szakmai végzettsége miatt mindig vonzódott az erőműves szakmakultúrához és 1980. október 31-n. sikerült felvételt nyernie a Tatabányai Hőerőmű Vállalat Dorogi Erőművébe.

Természetesen továbbra is aktívan részt vett a szakszervezet munkájában, képzésekre továbbképzésekre járt és 1985-ben az erőmű szakszervezeti tagsága bizalmat szavazott számára, megválasztották a Dorogi Erőmű Szakszervezeti Bizottsága elnökének.

Hajdú József és Wildner László titkárok mellett tanulta a mozgalom fortélyait. 2000-ben, Wildner László nyugdíjba vonulása után, átvette elődeitől a titkári teendőket. A VDSZSZ korszaknyitó alakulásán is részt vett Várpalotán és munkálkodott egy új szakszervezet létrejöttében. Erőműves és szakszervezeti pályafutása alatt, a változás hatásai Őt és szűkebb környezetét sem kerülte el, rendszerváltás, privatizáció. A DUVISZ Szakszervezetet létrehozásában, a térség erőműves kollektívájának összekovácsolásában is meghatározó szerepet játszott. A mai napig büszke a szakszervezeti tagság által elért eredményekre.

2002-ben sikerült egy olyan kollektív szerződést előkészíteni és megkötni, ami jelen pillanatban is hatályban van munkatársainak legnagyobb örömére.

2011. áprilisában öregségi nyugdíjba vonult, de kapcsolata volt munkahelyével és a DUVISZ tagságával nem szűnt meg. Nyugdíjazása után még egy évig ellátta a titkári teendőket, majd leköszönt tisztségéről. Ez a leköszönés nem jelentette azt, hogy végleg elváltak útjai a szakszervezettől, a Dorogi Erőmű nyugdíjasainak sorsát továbbra is szívügyének tekinti. A Dunántúli Villamosenergia-ipari Nyugdíjas Alapítvány Kuratórium tagjaként továbbra is tevékenykedik az idősebb kollégák megsegítése érdekében.

Tóni köszönjük az elmúlt 35 év áldozatos munkáját, életutadat bátran példaként állíthatjuk az iparág munkavállalói részére!

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...