< />
2010. június 28.

DUVISZ Hírek

A Vértesi Erőmű tárgyalásokat kezdett

Végelszámolás előtti bizonytalanság

Pusztavám - A Vértesi Erőmű Zrt. folytatja a végelszámolásra történő felkészülést - a végelszámolására vonatkozó konkrét döntés a tulajdonosi és kormányzati egyeztetéseket, és a részletes elemzéseket követően hozható meg.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Vértesi Erőmű Zrt.-nél a legutóbbi májusi közgyűlésen határoztak arról, hogy megkezdik a felkészülést a végelszámolásra. A májusban meghozott határozat végrehajtását június 15-ére halasztották.

Merkatz László Pusztavám polgármestere

- Ezúttal sem mondták ki a végelszámolás megindításáról szóló döntést. Úgy vélem, hogy kormányzati segítséget vár a társaság, ahogyan a dolgozók és mi is - jegyezte meg Merkatz László, Pusztavám polgármestere. Hozzáfűzte, a település önkormányzata és a szakszervezetek, illetve a térség országgyűlési képviselője is azt szeretné, ha ki tudnának harcolni egy átmeneti időszakot. A pusztavámi bányászoknak korábban megígérték, hogy 2014-ig biztosított számukra a munka, a megélhetés. Sokan így is rendezkedtek be, hogy aztán a föld alatt töltött évek után nyugdíjba vonulhassanak a bánya bezárásával egyidejűleg. Ha ezt az idén megteszi a társaság, több száz család kerül bajba, hisz ez hazánk utolsó még működő mélyművelésű szénbányája. Sokat jelent a bánya a térségnek, még többet annak a hat településnek, melyről a dolgozók ide érkeznek - mondta a polgármester.

S bár bíznak a kormányzati segítségben, a múlt héten megtartott közgyűlésen lépéseket tettek. Ugyanis az MVM, mint főtulajdonos kezdeményezésére felkérték a Vértesi Erőmű ZRt. Igazgatóságát, illetve ügyvezetését, hogy folytassa a végelszámolásra történő felkészüléshez szükséges feladatok részleteinek és alternatíváinak kidolgozását.
- A Vértesi Erőmű Zrt. ennek keretében tárgyalásokat kezd az érintett önkormányzatokkal a Vértesi Erőművet kiváltó, a távhőellátás biztosítására szolgáló erőmű, illetve alternatív fűtési rendszer létesítésére, finanszírozására. A közgyűlés fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az egyeztetések során kiemelt figyelmet kell fordítani a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi törvényben foglalt rendelkezésekre, melyek az önkormányzatok helyi távhőellátásért viselt kötelezettségéről rendelkeznek. A társaság az érdekképviseletekkel együttműködve készít tervet egy térségi foglalkoztatási alap megvalósításáról és részletesen kidolgozza a humán erőforráskezelés pénzügyi kereteit és forráslehetőségeit.

Forrás: fmh.hu
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...