< />
2008. október 9.

DUVISZ Hírek

Tisztes Munka Világnapján

Az október 7-i - mind a hat magyarországi szakszervezeti konföderáció jelenlétével fémjelzett - eseményen Gál Rezső, a LIGA társelnöke a minimálbér elengedhetetlen emelése mellett érvelt, majd valódi megoldásokat sürgetve a munkavállalók jogaiért állt ki...

Az október 7-re meghirdetett ,,Tisztes Munka Világnapja" akcióban az európai szakszervezetek más kontinensbeli kollégáikkal világméretű mozgósítás keretében léptek fel a munkavállalók jogaiért, a szolidaritásért, a szegénység és az egyenlőtlenségek megszüntetetéséért. A föld minden részén a legkülönbözőbb akciók és megmozdulások arra irányították a közvélemény figyelmét, hogy megálljt kell szabni a szociális normák eróziójának és a globalizációban az embert kell a profit elé helyezni.

A budapesti eseményen - a Himnusz után - Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke, majd Pataky Péter, az MSZOSZ vezetője szólt - egyebek mellett - arról, hogy hazánkban a jövedelmek még mindig messze elmaradnak a teljesítményektől. Gál Rezső beszédében (az alábbiakban a beszéd egészét elolvashatják - a szerk.) az igazságos globalizáció fontosságát hangsúlyozta, majd az emberek megélhetésének alapvető tényezőiről beszélt. A LIGA társelnöke szerint a munkavállalók magukra vannak utalva, így elsősorban a szakszervezetek képezhetnek egyensúlyt a profitorientált érdekekkel. Ezt követően a munkavállalók egyes jogait kiemelve a minimálbér elengedhetetlen emelése mellett érvelt és valódi megoldásokat sürgetett.

A LIGA társelnökének beszéde után felolvasták a hat konföderáció által elfogadott, 12 pontból álló nyilatkozatot (lásd az alábbiakban - a szerk.). A demonstráció a Szózat hangjaival ért véget.
Szita Róbert
Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc




A világ szakszervezeti mozgalmai 2008. október 7-én megszervezik a Tisztes Munka Világnapját.
Ez egy páratlan lehetőség a világ méltányos munkában érdekelt szakszervezetei számára, hogy csatlakozzanak egy globális mozgósításhoz, amelyben emberek milliói vesznek részt és események ezreit szervezik egyszerre. Ezen a sikeres napon a globalizáció sürgős újragondolására hívjuk fel a figyelmet, és lehetőséget teremtünk a világ szakszervezetei számára, hogy egyként lépjenek fel az ügyért.
Forrás: http://www.liganet.hu/cikk/1353/meltanyos_munka_napja.html

DEMONSTRÁCIÓ

2008. október 7-én, 15 órakor, a LIGA Szakszervezetek és a másik öt szakszervezeti konföderáció közösen - egyidőben a világ több száz pontján tartandó eseménnyel - demonstrációt tart Budapesten, a Munkaügyi Minisztérium Alkotmány utcai épülete előtt, hogy csatlakozva a Tisztes Munka Világnapjához, felhívja a figyelmet a magyar munkavállalókat leginkább sújtó problémákra.



Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...