< />
2008. október 16.

DUVISZ Hírek

Sok gyereket vezetnek meg a reklámok

- mondta Kósa Éva, az esztergomi Vitéz János Római Katolikus Főiskola tanára a háromnapos Nemzetközi Médiakonferencia megnyitó előadásában hétfőn Balatonalmádiban.

Az előadó rámutatott arra is, hogy 4-7 éves életkor közötti gyermekek napi átalagban 151, a 8-14 életkor közöttiek pedig 176 percet töltenek a televízió előtt. Utalt arra is, hogy a gyermekek döntően a kereskedelmi csatornák műsorait nézik (s javarészt nem gyermekműsorokat), ugyanis a kimondottan gyermekcsatornák "részesedése" mindössze 17 százalékos.
"Nem értik a reklámokat"

A pedagógus hangsúlyozta azt is, hogy felmérések szerint a 6-10 évesek 11,6 százaléka valóságnak véli mindazt, amit a tévében lát. Hozzátette: 29,1 százalékuk pedig úgy vélekedett, hogy tévében látottak éppen olyanok, mint amik az életben is tapasztalhatók. Ismertetése szerint a gyermekek 51 százaléka hiszi például azt, hogy a hirdetésekben szereplők is az általuk reklámozott termékeket használják, 12,6 százalékuk viszont úgy véli, hogy a reklámoknak pusztán szórakoztatás a céljuk.

A gyermekek döntő többsége elmondta: otthon nincs szülői szabály arról, hogy mennyit és mit nézhetnek a televíziókban - jegyezte meg az előadó, rámutatva ugyanakkor arra, hogy a felnőtt lakosság 40 százaléka károsnak tartja a gyermekek számára a tévéműsorok nagy többségét.
Az MTV-t tartják a legtöbbre a nézők

Antalóczy Tímea, a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Menedzserképző Intézetének igazgatója elmondta: a Szonda Ipsos idei nyárvégi felmérése szerint az úgynevezett közösségi értékeket a Magyar Televízió képviseli leginkább, s a megkérdezettek az MTV hírműsorait tartották a legmegbízhatóbbnak is.

A felmérés szerint a kulturális értékek közvetítését illetően is az MTV vezet, s a válaszadók 30 százaléka vélte úgy, hogy a Magyar Televízió olyan "rejtett kulturális értékekre" hívja fel a figyelmet, amelyekről egyébként nem hallottak volna - mondta az előadó, megjegyezve, hogy ez az arány a Duna Televíziót illetően 26 százalékos, míg az RTL Klubra vonatkozóan 8, az TV2 esetében pedig 6 százalék.
2007. december 3. forrás: Menedzsment Fórum




A gyerek is nézhetné...
-A COOl-on már délután is kefélnek...(Index.hu)
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...