< />
2008. augusztus 5.

DUVISZ Hírek

Megindult a széntüzelés a Tatabányai Erőműben

A 2003. február 8-án történt tűzeset során a Vértesi Erőmű Rt. Tatabányai Erőművében megsemmisült szénszállító szalagok gépészeti és villamos helyreállításának első üteme lezárult.
Így alig 5 nappal a káreset után, február 13-án a délutáni órákban a szalagok beüzemelését elkezdték. A próbaüzemüket futó új szalagok már el tudják látni a szenes kazánokat tüzelőanyaggal.

A tűzesetet követően szinte azonnal elindult helyreállítási munkákban részt vevő dolgozók a Vértesi Erőmű Rt. Karbantartási Üzem, a Villamos- és Irányítástechnikai Osztály, az üzemeltető személyzet a VILLKESZ Kft. és a GERI-CO Kft. dolgozói közül kerültek ki. A munkavégzés folyamatosan, három műszakban történt. A dolgozók -14 oC-os hidegben is eredményesen tevékenykedtek a javításon.
A viszonylag hideg idő ellenére elmondható, hogy mindeközben a tatabányaiak a távfűtésben még átmenetileg sem észlelhettek elmaradást, mert a leghidegebb időszakokban is biztosítva volt a megyeszékhely távhőellátása.
A tűzesettel kapcsolatos kárrendezés folyamatban van.
Dicséretet érdemelnek helytállásukért mindenekelőtt a Tatabánya Városi és a Megyei Tűzoltóság egységeinek dolgozói, akik a tüzet időben és szakszerűen megfékezték.
A kritikus napokban érezhető volt az Országos és Megyei Katasztrófavédelmi Szervezet segítő figyelme és támogatása.
Számos felajánlás érkezett, a különleges anyagféleségeket forgalmazó vállalkozások vasárnapi ügyeletet tartottak, a gyártók soronkívüliséget biztosítottak a görgőgyártásban.
Elismerés illeti a javítást végző összes irányító és fizikai munkát végző dolgozót a hiba rendkívül gyors elhárításáért.
A munka második fázisában tovább dolgoznak az összes ideiglenes üzemeltetési feltétel maradéktalan megteremtéséért, de eközben a széntüzelésű kazánok már a korábbiaknak megfelelően 100 %-ban rendelkezésre állnak, a távfűtés biztonsága teljes mértékben helyreállt.

Lovasi Andrea
(Forrás: "forró drót" újság 9. évf. 2.sz.)

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...