< />
2011. január 31.

DUVISZ Hírek

Megegyezett hitelezőivel a Vértesi Erőmű

A hitelezők elfogadták a Vértesi Erőmű Zrt. megtérülési ajánlatát a hétfői hitelezői egyezségi tárgyaláson - közölte a társaság. A mostani megegyezés alapján a Vértesi Erőmű Zrt. mintegy 5,6 milliárdot fizet ki egy összegben hitelezőinek.

A társaság ezt az összeget csak az anyavállalata, a Magyar Villamos Művek által nyújtott mintegy 4 milliárd forintos hitellel képes kifizetni, amelyet a korábbi sikertelen hitelezői egyezségek után az MVM közgyűlése szavazott meg. A tervek szerint ezt az pénzt az erőmű 2014-ig visszafizeti az MVM Zrt. számára. A cég szerint az egyezséggel lehetővé válik, hogy helyreállítsák az erőmű gazdaságilag önellátó működését.

A Komárom-Esztergom Megyei Bíróság számára benyújtott egyezségi megállapodás bírósági jóváhagyása után a Vértesi Erőmű Zrt. folytathatja rendes tevékenységét, a reorganizációs program végrehajtása mellett.
Felmondott szerződések miatt pereltek az áramkereskedők

A Vértesi Erőmű Zrt. 2008-ban, több mint 10 milliárd forint értékben kötött áramvásárlási szerződéseket, amelyek hátterében a System Consulting Zrt. vásárlási szándéka állt. A villamosenergia-árak időközben bekövetkezett esése és a vevői elállás miatt piacképtelenné vált szerződéseket a Vértesi Erőmű Zrt. kénytelen volt felmondani. Emiatt azonban az áramkereskedők egy része pert indított. Ez idáig több bírósági döntés született, amely az áramkereskedők igényét jogosnak ismerte el. Az erőmű tartozásának egy részét kifizette, de a további, bíróság által megítélt összegeket a vállalat nem volt képes önerőből finanszírozni, hiszen majdnem 20 milliárd forintnyi adósság halmozódott fel. A Vértesi Erőműnek nem maradt más lehetősége, mint a csődvédelmi eljárás kérvényezése 2010 augusztusában. Ez időt adott a hitelezőkkel való tárgyalásokhoz, a követelések csökkentéséhez.

Forrás: origo.hu
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...