< />
2008. augusztus 5.

DUVISZ Hírek

Kapolyi feltételei a Vértesi Erőmű privatizációjánál

A Kapolyi László és a Faller Consulting tulajdonában lévő Vértes Energia Befektetési és Fejlesztő Kft. eláll a Vértesi Erőmű Rt. privatizációjáról szóló szerződéstől, ha a február 29-i zárási napig nem sikerül megállapodni az eladóval a környezetterhelési díj kompenzálásáról – tájékoztatta Faller Jenő, a tulajdonos képviselője az MTI-Econewst kedden. Ugyanakkor a befektetői konzorciumnak határozott szándéka, hogy a Vértesi Erőmű Rt. bánhidai erőművét megvásárolja – tette hozzá Faller Jenő. A február 29-i dátum immár a harmadik határidő a privatizáció lezárására. A privatizációs szerződést a felek még a múlt év november 7-én aláírták, szinte egy időben azzal, hogy a parlament törvényt hozott volna a környezetterhelési díj bevezetéséről. Ezért a szerződés tartalmaz egy kitételt valamiféle kompenzációról – magyarázta Faller Jenő.
Az ÁPV Rt. a csütörtöki igazgatósági ülés után ad tájékoztatást a témában. Az igazgatóság még 2003 szeptemberében döntött arról, hogy többszöri sikertelen pályázat után a Vértesi Energia Befektetési és Fejlesztő Kft. veheti meg a Vértesi Erőmű Rt. többségi részvénycsomagját. A vevő valamivel több mint 3 milliárd forintot fizet a 18 milliárd forint jegyzett tőkéjű cég összesen 69 százaléknyi részvénycsomagjáért a három tulajdonosnak, az ÁPV Rt.-nek, a Magyar Villamos Művek Rt.-nek (MVM) és a Kincstári Vagyoni Igazgatóságnak (KVI). (VG)

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...