< />
2008. augusztus 5.

DUVISZ Hírek

JÖVŐRE MÁR FÖLDGÁZ MELEGÍTI
A TÁVFÛTÖTT LAKÁSOKAT

Vas László, a Vértesi Erőmű Rt. vezérigazgatója elmondta, hogy a környezetvédelmi előírások betartása érdekében vállalt kötelezettségeit a Vért kevesebb, mint egy év alatt fogja teljesíteni. A környezetvédelmi fejlesztés során a jelenlegi széntüzelést megszüntetik, nagynyomású gázvezeték épül az erőműig, átalakítják a kazánok egy részét gáz/olaj alternatív tüzelési módra és fokozzák a villamosenergia-termelést gázmotorok telepítésével.
A több milliárdos beruházás lebonyolítására a Vértesi Erőmű Rt. és a Magyar Villamos Művek Rt. együttműködési megállapodása alapján egy projekt társaság került létrehozásra. Az új társaság Tatabánya Erőmű Kft. néven kezdi meg működését; főállású ügyvezetője Káldy Lajos üzemvezető. A társaság tőkeemelése több lépcsőben, 2004. szeptember 1-jéig valósul meg. A többségi tulajdonos MVM Rt. készpénzzel, a Vért pedig a termelőeszközök apportálásával szerez üzletrészt. Eddig az időpontig kell a kft.-nek elvégezni a szükséges fejlesztéseket, miközben a Vért továbbüzemelteti a meglevő berendezéseket a városfűtés biztosítása érdekében. A gázszolgáltatás megkezdése, vagyis 2004. augusztus 31-e után a Tatabánya Erőmű Kft. átveszi a Vért-től a hőtermelői jogosítványokat, a szükségesnek ítélt megmaradó eszközöket és munkajogi jogutódlással a dolgozói létszámot.
A széntüzelés ezzel egyidőben megszűnik, berendezéseit lebontják, a zagyteret rekultiválják. A modernizáció után az erőmű eleget tesz a jelentősen szigorított környezetvédelmi előírásoknak, lényegesen javítva ezzel Tatabánya város levegőjének tisztaságát.

L.
(Forrás: "forró drót" újság 9. évf. 12.sz.)Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...