< />
2008. május 17.

DUVISZ Hírek

Három aranyérem Porec-ből

..(Európai Show és Színpadi Tánc Szövetség). A helyszín kiválasztása telitalálat volt, hiszen az Istria egyik gyöngyszeme adott otthont a programnak. A május 8-13-ig tartó eseményre 261 tánccsoport, illetve szólista kvalifikálta magát, ami nem volt egyszerű, hiszen előtte a nemzeti versenyeken kellett megszerezni a szükséges pontszámot, hogy bekerülhessenek a kiválasztottak közé. Idén mintegy tízezer táncos és vokalista nevezett be, hogy ott lehessen a nagydöntőben.

Az oroszlányi Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola Silhouette balettjének három csoportja is ezek közé tartozott, és a kvalifikációs versenyek után, 22 táncosa 3 produkcióval kelhetett útra. Az elődöntőkön mindannyian sikerrel léptek túl. Először a karakter kategóriában, a juniorok között a Mahari című produkció, majd ugyancsak a juniorok között, de már kortárstáncban a Te, vagy én című darab, végül a felnőtt kortárstáncban a Me Na Szom nem csak a nézők, hanem a zsűri tenyerét is tapsra ingerelte. Az ítészek azonban nem csak tapsoltak, hanem pontoztak is. A három oroszlányi darab közül a tavaly Hollywood-ot is megjárt csapat kapta a legmagasabb pontszámot, ami nem csak kategória első helyet és egyben az ESDU Világ- és Európa-bajnoki címet jelentett, hanem gyémántminősítést, melyből összesen csak 8 darabot adtak át Porec-ben. Ugyancsak első helyen végzett a Te, vagy én című darab aranyminősítéssel. A Mahari című koreográfia ezüstminősítést kapott, de versenytársai között mégis ez a produkció volt a legjobb ezért a csoport felállhatott a dobogó legfelső fokára.

A versenyt követően a balett vezetője és koreográfusa Csáky Mária elmondta: A mezőny nagyon erős volt. A döntőbe jutott darabok technikai kivitelezése és előadásmódja a verseny mércéjét igencsak magasra emelte. Nagyon értékes tapasztalatokat sikerült összegyűjteni, a tanítványok pedig bebizonyították, hogy az a rengeteg munka, melyet évek óta végeznek meghozta gyümölcsét.

Táncosok:
Mahari:
Biri Krisztina, Dimitrov Diána, Dornyi Roberta, Dürgő Athéna, Földi Máté, Győrik Mária, Hruby Gergely, Illés Noémi, Karkus Nikolett, Pallag Evelin, Sütő Mónika.

Te vagy én:
Bogyó Zsófia, Illés Noémi, Jurák Bettina, Katona Szilvia, Lóczi Kinga, Mikite Vanessza, Pallag Evelin.

Me Na Szom:
Bereczki Kata, Földi Zsófia, Gulyás Regina, Huszti Petra, Mészáros Szabina, Sas Rita.
Forrás: oroszlany.hu

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...