< />
2009. január 20.

DUVISZ Hírek

A VDSZSZ VI. kongresszusára készült program egyes kiemelt témakörei

1. Folytassunk aktív nemzetközi szakszervezeti politikát, kiemelten az EPSU keretein belül. Segítsük a magyar vonatkozású európai üzemi tanácsok munkáját.
2. Vállaljunk aktív szerepet a LIGA konföderáció életében, támogassuk a szakszervezeti összefogás elvét és gyakorlatát.
3. A jövőben is a szabályzataink alapján, a demokratikus elveket és eljárásrendeket betartva, a kollektív vezetés elvét érvényesítve kell működnünk a programban meghatározott célok, feladatok teljesülése érdekében.
4. Olyan szervezetet építsünk tovább, hogy az feleljen meg a villamosenergia-ipari átalakulások (pl. liberalizációs át illetve kiszervezések) által támasztott kihívásoknak.
5. Legyünk nyitottak más kapcsolódó szakszervezetek befogadására, a kellően strukturált munkavállalói részérdekekre és tegyünk meg mindent a rétegszervezeteink, tagozataink hatékony működtetéséért. A tagság megőrzése illetve a tagtoborzás kiemelt feladat, e cél megvalósulásához további erőforrásokat kell rendelni.
6. Fektessünk nagyobb hangsúlyt a munkavédelemi tevékenységre. Fűzzük még szorosabbra az Üzemi Tanácsokkal, a munkavédelmi képviselőkkel és az FB munkavállalók által delegált tagjaival az együttműködést. Az információs, illetve képzési munka bevált elemeit megtartva e tevékenységet tovább kell fejleszteni. A következő 5 évben is demokratikus elvek alapján kialakított stabil pénzügyi működésre van szükség. Ezt - lehetőség szerint- ki kell egészíteni a szolidaritás elve alapján a rászorult tagszakszervezetek pénzügyi támogatásával. A tagdíjfizetési fegyelem fenntartása és megerősítse az egységes teherviselés szempontjából is fontos elv.
7. Az érdekvédelmi tevékenységünk során továbbra is használjuk fel a nemzetközi és országos kapcsolatrendszerünkből fakadó lehetőségeket, a hozzánk tartozó szakszervezeti tagság érdekeinek érvényesítése érdekében. Kiemelten kell foglalkozni a váltóműszakosok, készenlétet, ügyeletet adók helyzetével.
8. Az ágazati érdekvédelmi munka középpontjában továbbra is az ágazati kollektív szerződés értékeinek megőrzése és fejlesztése, a foglalkoztatás alakulásának befolyásolása és a bérharc legyen.
9. Az ágazati szociális ellátó rendszerek (VBKD ÖSP, VIT Ny. P., Vitamin E.P.,Egymásért-Együtt Alapítvány) működését továbbra is segítenünk kell. Célunk az, hogy ezek tevékenysége az általunk szervezett teljes munkavállalói körre érvényesüljön.
10. A legfontosabb továbbra is, a tárgyalásokon alapuló, szakmailag megalapozott érdekérvényesítés. A nemzetközi és a hazai szakszervezeti szolidalitással élve erősíteni kell tárgyalási pozícióinkat.
11. Ha szükséges, a jövőben is élni kell a tüntetés eszközével mind nemzetközi, mind hazai vonatkozásban, mind saját érdekeink, mind a szolidaritásunk kifejezése érdekében.
12. A sztrájk eszközét bátran kell alkalmaznunk az érdekegyeztetés érdekében, ugyanakkor meg kell teremteni annak a feltételét, hogy a villamosenergia területén is az ügyfelek számára érzékelhető sztrájkra kerülhessen sor.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...