< />
2008. augusztus 5.

DEMASZ Hírek

Számítok a közösség segítségére

- mondja Nagy Sándor, a VDSZSZ Ifjúsági Tagozat 33 éves elnöke, aki a DÉMÁSZ Rt.-hez 1988-ban lépett be, tanulóként. 1991-ben technikumot, majd számos szakmai tanfolyamot végzett, jelenleg a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola másodéves hallgatója. A cégnél a gyulai kirendeltségen kezdett, hálózati szerelőként. Később több területen is dolgozott, volt nagyfogyasztói szerelő, kereskedelmi ügyintéző, előadó, hátralékkezelő, fogyasztói ellenőr. Jelenleg kollégáival Békéscsabán méréstechnikai speciális szerelőként a nagyüzemek fogyasztásmérőit üzemeltetik.
Sándor Békéscsabán él. Nős, két lány boldog édesapja.
- Mikor és hogyan kerültél kapcsolatba a szakszervezettel?
- 1991 óta tartozom a szervezethez. Sokáig csak passzív tagként tevékenykedtem. Az utóbbi pár évben megpróbáltam aktívan részt vállalni a problémák megoldásában. Jelenleg a DÉMÁSZ Szakszerveze-
tének vagyok vezetőségi tagja. Agilis, céltudatos munkával próbálok segíteni a feladatok végrehajtásában. Az idén megkaptam az első igazi elismerést is: a kollégák gratuláltak a bértárgyalás eredményéhez. Ez azért volt fontos, mert nem az én munkámat dicsérték, hanem a szakszervezetét.
- Mit vársz az új szervezettől?
- Az ifjúsági tagozat megalakulásától nem csodát várok, amely mindent megold. Következetes munkával a problémákat esetleg más szemszögből látó és azok megoldására tenni akaró szervezetet várok, amely áldozatot is vállaló tagsággal rendelkezik. A tagságunk és ezáltal saját magunk nyugodtabb, biztosabb jövőjéért. Jó lenne „visszahozni” abból a munkahelyi légkörből valamit, ami a tanulóéveim idején jellemezte a társaságot. Bár a feltételek azóta rengeteget változtak, de sokan vagyunk itt még, akik emlékeznek azokra az időkre, amikor örömmel járt az ember dolgozni! Hasznos lenne, ha sikerülne a munkavállalókat és azon belül a fiatalokat a VDSZSZ szintjén és helyileg is összerázni, összehozni azért, hogy rendszeresen beszélgessenek, megismerjék egymást. Találkozzanak munkaidőn kívül is, ki-ki saját érdeklődési körének megfelelő társasággal. Biztosan mindenki szívesebben segítene ugyanazoknak az embereknek munkaidőben is, így jobb légkörben telne a napi „robot”. Emellett, ha bér- és egyéb juttatások terén is sikerül érezhetően előrelépnünk, akkor a robotolás sem tűnne akkora tehernek.
- Mi motivált, amikor elvállaltad a tagozat vezetését?
- Az elnöki megbízatásra a jelölést előzetes beszélgetések alapján, felkérésre vállaltam. Megtiszteltetésnek és ugyanakkor nagy felelősségnek is érzem, mellyel szeretnék élni és egy év elteltével nyugodtan odaállni azok elé, akik most megválasztottak és beszámolni, mit sikerült megvalósítani a segítségükkel az elmúlt esztendőben.
Ha sikerül bevonni a fiatalokat a mindennapi érdemi munkába, akkor van esély arra, hogy a VDSZSZ létszámfogyását megakadályozzuk, a korosztálybeli arányokon változtassunk. A fiatalos lendületet ötvözve a meglévő tapasztalattal talán még eredményesebbek is tudunk lenni szövetségi szinten is.
Ehhez kérem a tagság és a szövetségi vezetőség érdemi segítségét és támogatását!

- E -
(Forrás: "forró drót" újság 10. évf. 5. sz.)Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...