< />
2012. március 30.

DEMASZ Hírek

Sajtóközlemény

A DÉMÁSZ Szakszervezet, mint az EDF DÉMÁSZ társaságcsoport munkavállalóinak érdekvédelmét ellátó szakszervezet a következő tájékoztatást adja a pénteki demonstrációjáról:

A 2012. évi Bér és Szociális Megállapodás megkötése az EDF magyarországi érdekeltségeinél még nem történt meg, mivel a tárgyalások során a munkáltató nem kívánja elismerni a hivatalos magyarországi inflációs előrejelzéseket, és csak a tavalyi év során a tulajdonos általa elfogadott üzleti tervben szereplő 3,5%-os mértéket tekinti tárgyalási alapnak, és elfogadhatónak, szemben a mostani hivatalos MNB előrejelzéssel, ami 5,6%.

A munkáltató a fent említett ajánlásba beleérti a törvényi kötelezettségből fakadó nettó bérkompenzáció végrehajtását is, mindezt kismértékű, előre deklarált létszámcsökkenés mellett. Az általános bérfejlesztési ajánlata 2,5%.

Az DÉMÁSZ szakszervezet ezt az ajánlatot elfogadhatatlannak tartja, egyrészt az infláció mértéke miatt, másrészt az EDF gazdasági helyzete miatt, ami nem kívánja meg ezt a munkavállalókat megalázó, méltatlan ajánlatot.

Amióta a francia EDF megvásárolta a DÉMÁSZ-t a tulajdonos sok-sok milliárd Ft-ot vitt ki ebből a régióból, osztalék vagy egyéb címen, miközben egyre nagyobb és nagyobb terhet róttak a munkavállalókra, egyre magasabb eredményelvárásokat fogalmaztak meg velük szemben.. Még a válság legmélyebb időszakában sem fordult elő az, hogy veszélyben forgott volna a cégcsoport nyereségessége. Az EDF Európa legnagyobb energia-ipari termelő, elosztó, kereskedő és szolgáltató vállalata, amely Franciaországban többségi állami tulajdonban van. Franciaországban ez a vállalat olyan juttatásokat biztosít a dolgozói részére amilyen Magyarországon a szocialista időben sem volt. Ugyanakkor a magyarországi munkavállalóikat másodrendű személyként kezelik. A munkáltatónak kizárólag a nyereség növelése a célja, munkatársaink élet- és szociális helyzete, a foglalkoztatási-, illetve a munkakörülmények kialakítása csak az elvárt nyereség megléte után kerül(het) szóba. Amióta az EDF megvásárolta a DÉMÁSZ csoportot a létszám a felére csökkent, a nyereség pedig lineárisan évről évre nő!

A DÉMÁSZ Szakszervezet nem alkuszik meg a munkavállalók hátrányára, nem tudjuk elfogadni évről évre növekedő nyereség mellett, hogy a mi munkánk árán (a bérünkön) spóroljanak!
TILTAKOZUNK az EDF International SA., az EDF DÉMÁSZ Zrt. tulajdonosának magyarországi üzletpolitikája, az EDF DÉMÁSZ Zrt. és leányvállalatai munkavállalóit érintő munkáltatói intézkedések, az érdekképviseletekkel való érdemi konzultáció és a 2012. évi bérfejlesztés elmaradása miatt.

Tiltakozásunknak demonstrációval adunk hangot

2012. március 30-án, 16:30 órától 18:00 óráig

A demonstráció helyszíne: Szeged, Klauzál tér 9. az EDF DÉMÁSZ Zrt. székháza előtt, a Klauzál térnek a Kelemen utca és a Kárász utca által határolt része.

A demonstráción az EDF magyarországi érdekeltségébe tartozó társaságok munkavállalói vesznek részt.


A rendezvény politikától mentes, békés demonstráció.


A szervezők a demonstráció alatt petíciót kívánnak átadni az EDF DÉMÁSZ Zrt. elnök-vezérigazgatójának, amiben fel kívánják hívni a figyelmet a tulajdonosi intézkedéseknek, ill. azok elmaradásának a magyarországi munkavállalókra és társaságokra vonatkozó káros hatásaira, és kérik az érdemi párbeszéd azonnali, konstruktív megkezdését.

A demonstrációhoz kapcsolódó szórólap

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Hozzászólások:
#1 Téglás József
2012-03-31 18:09:28
"Nagy Sándor, a Démász Szakszervezet vezetőelnöke az MTI-nek elmondta, az EDF gazdasági helyzete miatt méltatlannak és a munkavállalókat megalázónak tartják a cég idei, 2,5 százalékos általános bérfejlesztési ajánlatát.

Az energiaszolgáltató tulajdonosa, az EDF Európa legnagyobb energia-ipari termelő, elosztó, kereskedő és szolgáltató vállalata, amely Franciaországban többségi állami tulajdonban van. "Franciaországban a vállalat olyan juttatásokat biztosít a dolgozói részére, amilyen Magyarországon a szocialista időben sem volt; ugyanakkor a magyarországi munkavállalóikat másodrendű személyként kezelik" - fogalmazott az érdek-képviseleti vezető."
vissza a lap tetejére
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...