< />
2008. augusztus 5.

DEMASZ Hírek

Örömmel látjuk a vendégeket, de túléljük…

Jó szokás és hagyomány a különböző tájjellegű napok megrendezése, kisebb-nagyobb közösségek értékeinek, szokásainak bemutatása. Aki teheti, évente elmegy Egerbe a bornapokra, Makóra a hagymaünnepre, a visegrádi palota-napokra. A kulturális és szórakozató rendezvényeknek se szeri, se száma.
A bajai halászlé-főző versenynek már évtizedes hagyománya van. A kezdeti tucatnyi versenyző később 2-300-ra növekedett. Az évek során aztán olyan híre ment az előző évi jól sikerült versenynek, hogy a részvevők száma - versenyzőké és a vendégeké -, ma már szinte hihetetlennek tűnik. És egyre többen jönnek külföldről is.
Somogyi Árpádtól, a DÉMÁSZ Rt. Bajai Kereskedelmi Kirendeltségének újfogyasztói menedzserétől érdeklődtünk a nagy népünnepélyről.
- Míg hat-hét éve 300 bográcsban fortyogott a finom halászlé és a város lakossága olyankor pár ezerrel növekedett, addig ma már több mint 3000 bográcsban főznek. A Béke-tér és a környező utcák csak a halünnepről szólnak, és a hozzá kapcsolódó szórakoztató műsorról. Míg tavaly 50 ezer vendéget fogadott a város, az idén már 80 ezren voltak.
- Ön és a családja részt vettek a rendezvényen?
- Nem, mert képtelenség odaférni. Állítom, a heringnek több mozgási lehetősége van a szardíniás dobozban, mint Baján a halászlé-főző népünnepélyen! Egyébként családom és én is imádjuk a halat, a halételeket. Ezt már évek óta úgy oldjuk meg, hogy vaskúti otthonunkban, kényelmes körülmények között fogyasztjuk el anyukám ízletes halászlé főztjét. Esszük délben, aztán este, szóval ameddig jólesik.
- Gondolom, a nagy ünnep közeledtével a kirendeltségnek is megnőtt a munkája..
- Igen, több elektromos vezeték kiépítését kellett elvégezni, megnőtt az igény a világításra, a hűtésre. Az itteniek hiba nélkül megoldottak mindent.

Árpád egy szóval sem mondta volna, hogy ez nem jó a városnak, az ott lakó embereknek. Tudja ő is, hogy a hír, miszerint az idén minden eddigieknél többen voltak, azt jelenti, hogy jövőre még többen lesznek. Nagy örömmel látják a vendégeket és valahogy „túlélik” az egészet.

(Forrás: "forró drót" újság 8.évf. 7-8.sz.)
-Kolosváry-Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...