< />
Szerző: Pataki Mária Éva
2015. október 27.

DEMASZ Hírek

Nem csak a húszéveseké a világ

Október 22-én a „tiszteljük elődeinket, őrizzük hagyományainkat” értékrend szellemében az idei évben is megrendezésre kerülhetett a nyugdíjas találkozó. Az elmúlt években megerősítettek volt munkatársaink abban bennünket, hogy igénylik ezt a találkozási lehetőséget, ma is büszkék démászos múltjukra, kíváncsiak egymásra és persze ránk, nem utolsó sorban pedig kíváncsiak a vállalat jelenlegi helyzetére. Közülük néhányan talán kicsit elveszettek ebben a modern világban. Nemcsak az audiovizuális fejlődést nem tudják követni, de sok esetben a villanyszámlájukat sem értik. Egyszerűen csak hallanak valamit és aggódnak. A nyugdíjas találkozó jó lehetőség arra, hogy ebben a gyorsan változó világban, aktuális helyzetképet kapjanak arról a cégről, amelynek elődjénél eltöltötték aktív éveiket. Minden évben várakozással telve, nagy izgalommal, kérdésekkel készülve várják erre a rendezvényre az EDF DÉMÁSZ vezetőit, az aktív dolgozók képviselőit.

A szervezés első lépéseként mi, aktív dolgozók, érdekképviseleti tisztségviselők a pontos dátum ismeretének első percétől, - még a hivatalos meghívók kiküldését megelőzve - minden lehetséges csatornán igyekeztünk nyugdíjas kollégáinkkal felvenni a kapcsolatot ez ügyben. A vállalkozó szellemű érdekképviseleti tisztségviselők mellett friss nyugdíjas kollégák is segédkeztek a meghívók borítékolásában. Már a címzettek nevének olvasása is emlékáradatot zúdított ránk, jó volt olvasni az évtizedek óta kedvesen csengő neveket, feleleveníteni egy-két-három kedves emléket.

A meghívók kiküldésének másnapján már megérkeztek az első e-mail-es jelentkezések, telefonhívások, majd a válaszkártyákat is szállítani kezdte a posta. A meghívottak közel 60%-a pozitív választ adott. Nyugdíjasaink száma mára már meghaladta az aktív dolgozói létszámot, és tényként megállapíthatjuk, hogy ez a jóléti rendezvény az egyik leglátogatottabb.

Szerencsére az érdekképviseletek, és néhány lelkes kolléga/kolléganő részéről soha nem gond a kapacitás, a hasonló rendezvényeken történő segítő közreműködés. Minden helyszínen izgatottan vártuk nyugdíjasaink megérkezését. Nagy örömünkre szolgált magán az esemény megtartásának lehetőségén kívül az is, hogy nyugdíjasainknak az idei évben is egy szerény ajándékkal kedveskedhettünk. Az ajándékok kiosztása során nagy boldogsággal tapasztaltuk, hogy minden csomag gazdára talált. Azt is örömmel konstatáltuk, hogy vannak, akiken egész egyszerűen nem fog az idő. Szép lassan megteltek a helyszínek. Volt rövid köszöntő és hagyományainkhoz híven 1 perces néma főhajtással adóztunk azon nyugdíjasaink emlékének, akik a tavalyi rendezvényt követően mentek el közülünk.

A tiszteletadást követte a finom ebéd, melyet jóízűen fogyasztottak el a résztvevők. Beszélgettünk, nevettünk, legjobb tudásunk szerint tájékoztattuk volt kollégáinkat a felmerült kérdések vonatkozásában. Gyorsan elszaladt az idő. Jó házigazdaként igyekeztünk mindenki biztonságos hazajutását - lehetőségeinkhez mérten - felügyelni, jó egészséget kívánva köszöntünk el mindenkitől.

Kedves Nyugdíjasaink, szeretnénk méltók lenni arra, hogy nyomdokaitokba lépjünk. Jó lesz jövőre, veletek, ugyanitt.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...