< />
2007. január 11.

DEMASZ Hírek

Nem búcsúzok, csak elköszönök

Aki személyesen nem ismerte, mégis találkozhatott vele, korábban az MVM Híradó, a Csongrád Megyei Hírlap, a Délmagyarország, a Vasas újság, a DÉMÁSZ Üzemi Híradó, majd a "forró drót” hasábjain.
Írásait, csakúgy mint munkáját, átszőtte az iparág és a munkavállalók iránti elkötelezettség.
- A hetvenes évek közepén választottak kollégáim a VSZB testületébe, hogy képviseljem a vállalati központ dolgozóinak érdekét - emlékezik kérésünkre Balogh József. - Még abban az évben elvégeztem az újságírósulit és munkatársa lettem az MVM Híradó című lapnak, melyet a villamos művek agitációs- és propagandabizottságánál szerkesztettek. 1993-ban, amikor megalakultak az üzemi tanácsok, a vállalat kollektívája megválasztott a DÉMÁSZ Központi Üzemi Tanácsa elnökének. Az évek során baráti szálakat sikerült teremteni osztrák, francia és olasz munkavállalói szervezetekkel, azok képviselőivel. A tisztséget 2001 végéig töltöttem be, ekkor jogszabályváltozás miatt a "központi”-ból "üzemi” lett a cégnél, ezt követően mint az üzemi tanács tagja vettem részt a munkában. Leegyszerűsítve: Három cikluson keresztül voltam elnök, egy ciklusban tag, valamint három és fél évig a DÉMÁSZ Felügyelő Bizottságának tagja, a 2001-2004-es évek között. Harminc éven át az "asztal másik oldalán ültem”, a negyedik vezérigazgatót és az ötödik igazgatómat van szerencsém "boldogítani”.
Nagyon sok kellemes emlékem van, valamennyi szakszervezetes kolléga és kolléganő egy nagy családot alkotott, önzetlenül tette a dolgát mindenki. Ezt nem azért mondom, mert a múlt, és akkori ifjú korom megszépíti az emlékeket, hanem a tényszerűség miatt. Úgy tapasztalom azonban, hogy a mai világunkból ez a pozitív értelemben vett "egyek vagyunk, tartsunk össze” viselkedés és gondolkodásmód kezd hiányozni, fogy napról napra…
Nem búcsúzok el, csak elköszönök kollégáimtól, a cégtől, Gál Rezső VDSZSZ elnöktől, a vezetőség tagjaitól, továbbá a forró drót olvasóitól. Őszintén gondolom és remélem, hogy az iparág kollektívájából ez a családi szellem nem fogy ki. Örülök, hogy együtt dolgozhattam veletek!

(Forrás: "forró drót" újság 12. évf. 12.sz.)
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...