< />
2007. augusztus 24.

DEMASZ Hírek

Egyenlőség és sokféleség

Gyakran halljuk azt a kifejezést, hogy egyenlőség, a férfi-női egyenjogúság. Az egyenlőségről amikor beszélünk, az kiterjed a szakmai, faji egyenlőségre is. Az utóbbi időben sűrűn használják együtt ez egyenlőség és a sokféleség szavakat.
Elsősorban Nyugat-Európában. Franciaországban az EDF-nél a tavalyi év végén az EDF és a szakszervezetek között létrejött egy megállapodás ebben a témában. Ráadásul az EDF egy egyenlőséggel kapcsolatos magas rangú kitüntetést is kapott 2007. március 15-én a francia államtól.
Továbbá tudjuk, hogy az Európai Unióban is készült egy tanulmány, aminek szintén ez volt a témája. A tanulmány a villamosenergia-szektor vállalatait célozta meg, innen vett mintaként néhány társaságot. A DÉMÁSZ csoport is egyik mintája a tanulmánynak. A tanulmány készítője Tóth József akkori humánpolitikai igazgatóval és Braun József szakszervezeti vezetővel készített interjút.
Ezek után az EDF Európai Üzemi Bizottsága (EÜB) decemberi plenáris ülésén is napirenden volt ez a téma. Az EÜB tagjainak kérésére az EÜB 2 francia tagja a franciaországi megállapodás kapcsán egy felmérést készített az EDF európai leányvállalatainál, hogy felmérje az ottani helyzeteket.
Így Catherine Fromal és Dominique Raphel (stílszerűen egy hölgy és egy úr) látogatta végig ezeket az EDF leányvállalatokat. A DÉMÁSZ és a BERt meglátogatására ezév június elején került sor. Mindkét vállalatnál néhány fő vett részt a megbeszélésen a vállalatvezetés és ugyanígy a szakszervezet részéről.
Catherine röviden bemutatta a franciaországi megállapodást. Egy rövid történelmi áttekintést adott, amiből néhány dolgot kiragadok, mert szinte megdöbbentő ma már számunkra, hogy ilyesmik is léteztek. Ezek ráadásul Franciaországból vett példák:
- 1920-ban lehetett először nő tagja szakszervezetnek a férje hozzájárulása nélkül
- 1938-ban nyithatott először bankszámlát nő a férje hozzájárulása nélkül
- 1944-ben kaptak szavazati jogot a nők egy évszázados harc után
- 1965-ben dolgozhattak először nők a férjük hozzájárulása nélkül

A francia megállapodásból derül ki, hogy Franciaországban a nők az EDF-nél is valamivel rosszabb helyzetben vannak a bérezést, a szakmai előrejutást, a továbbképzéseket, a mobilitást illetően.
A bemutató alatt és utána is párbeszéd alakult ki a francia és a magyar résztvevők között. A francia kollégák elmondták, hogy olyan mutatókat kell kialakítani, ami jobban megmutatja a nemek helyzetét a vállalaton belül. Nagyon szimpatikus volt számukra, hogy Magyarországon a nők (vagy a férfiak) 3 évig otthon maradhatnak a gyermekükkel és 2 évig ráadásul jelentősnek mondható GYED-et kapnak. Most példa is van rá a DÉMÁSZ csoportban, hogy a férfi marad otthon a gyermekkel és a nő dolgozik a munkahelyén. Szintén tetszett az, hogy viszonylag magas a női munkavállalók aránya a DÉMÁSZ Társaságcsoportban (figyelembe véve, hogy a villamosenergia-iparban vagyunk).
A DÉMÁSZ-nál már most is sok mutató rendelkezésre áll nemek szerinti bontásban. De még nem minden, és a DÉMÁSZ vezetése vállalta, hogy a jövőben tovább fejleszti a mutató számokat ebbe az irányba.
Mivel teendő bőven akad még ezen a területen, ezért a jövőben együtt dolgozunk az EDF vállalatcsoportban a helyzet javítása érdekében.

Braun József
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...