< />
Szerző: Pataki Mária Éva
2015. szeptember 18.

DEMASZ Hírek

Csabai kolbászolás

Az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. békéscsabai fiai kolbászsütéssel egybekötött összetartás bulit szerveztek szeptember 11-én. Olyan esemény ez, amelyből bár több is van évente, de mi, ügyfélszolgálaton dolgozó munkatársak eddig csupán külső szemlélői voltunk. Eddig. Míg a túlnyomórészt lányokból álló kereskedők rendezvényeinkre rendszeresen odacsalogatjuk a műszakos fiúkat, addig ők bizony nélkülünk is jót szórakoznak. Legalább is úgy tűnt. Eddig.

Az egyenlőesély-teremtés jegyében gondoltunk egyet, összedugtuk a fejünket és a megfelelő stratégiát kidolgozva megbeszéltük: mi bizony megkörnyékezzük a régió vezetőjét, és kitartó udvarlással meghívást csikarunk ki belőle. Bizalmiként a küldött szerepét rám osztották közvetlen kollégáim. Nálunk az érdekvédelmi képviselet nem területi kérdés, és az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a feladatot minden szempontból örömmel vállaltam. A sikertelenség mint olyan, meg se fordult a fejemben, hiszen a műszakos kollégák és kereskedők között Békéscsabán legendásan jó a munkakapcsolat. Kitartó, rendszeres, de nem zaklató megkörnyékezésem eredményesnek bizonyult. Az ellenállás csekélyke volt, nem kellett nyomásgyakorlást alkalmazni, ez év közepén ígéretet kaptam egy őszi meghívásra. Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó. Megtartották, így nagy örömünkre szeptember 11-én közösen kolbászoltunk.

Kezdetben és érthető okokból a séfek és kiskukták kivételével kezdtünk el gyülekezni az ebédlőben. Nem dhe-sek, nem zrt-sek, hanem démászosok, egységben. Az üzemegység vezetője néhány kedves szóval köszöntötte a jelenlévőket. Lényegre törő, rövid beszédében kiemelte a híres, ritkaság számba menő jó munkakapcsolatot példázó csabai összetartást is. Ezt követően elkezdődött a lakmározás. Friss, puha kenyér, gusztusosra kisütött, szupercsinos, mérnöki pontossággal egyformára töltött, ínycsiklandó sarkadi kolbász, gyönyörű piros kolbászzsír, erős paprika, torma, mustár és innivaló. Ezen a bulin most nem volt zene, de a fülnek jóleső, dallamos, olykor hangosabb, olykor halkabb zsivaj viszont igen. Bár a mondás szerint magyar ember nem beszél evés közben, a hangulat azonban felmentést adhat és adott is ez alól. 

Kis idő elteltével megérkezett közénk a DÉMÁSZ Szakszervezet vezető elnöke, Nagy Sanyi. Akinek volt türelme várni és aki valóban szeretett volna vele beszélni, neki kérdéseket feltenni, az most (is) megtehette. Sanyi készséggel és fáradhatatlanul válaszolt minden kérdésre. Szó volt a napi munkáról, a szeptember 1-jétől indult magán-egészségbiztosítás alap- és bővített csomagjáról, a férfiak 40 éves munkaviszonyával kapcsolatos szakszervezeti kezdeményezésről, az ezt érintő esetleges aggályokról, az aláírásgyűjtésről, valamint érintetve volt néhány általános szakszervezeti kérdés is.

Vidámra sikerült a vacsora, köszönjük a meghívást. 
Találkozzunk, játsszunk, nevessünk, beszélgessünk legközelebb szeptember 19-én a békéscsabai Villamos Napon. Ismételjünk, ismét együtt.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...