< />
2008. augusztus 5.

DEMASZ Hírek

A vállalatcsoportban, a régióban és az országban: Élen jár a Prímavill

Nyolc évvel megalakulása után, a piac diktálta kemény feltételeket több tekintetben megelőző, Magyarországon ma még egyedinek számító, figyelemre méltó és elgondolkodtató közleményt adott ki december első hetében a DÉMÁSZ Prímavill Hálózatszerelő Kft:

2003 decemberére a Minőségirányítási rendszer
/ISO 9001/, a Környezetközpontú irányítási rendszer /ISO 14001/, valamint a Munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer /OHSAS 18001/ szabványainak együttesen megfelelve, az SGS Hungária Kft. által tanúsítva Integrált Vállalatirányítási Rendszert vezetett be a DÉMÁSZ Prímavill Hálózatszerelő Kft.
A közleményt olvasva több rendkívüli dolgon gondolkodhatunk el.
Elgondolkodhatunk a Kft. következetességén. Bármilyen változás történt a külső környezetben, vagy éppen a Kft. életében, az 1997-ben kitűzött célt, miszerint vállalkozásként és munkáltatóként a régió vezető piaci szereplője kíván maradni, úgy valósította meg, hogy a rögös piaci úttal párhuzamosan végigment egy - más vállalatok számára még szinte - járatlan úton. Ma nemzetközi tanúsítványok dokumentálják, hogy ezt az utat is sikerrel és nem utolsósorban, szinte Magyarországon egyedülálló módon tette meg.

A Prímavill Kft. eddigi történetében elgondolkodhatunk a környezeti tudatosságon. Működése során adottságait figyelembe véve munkáját az országos környezetvédelmi célok teljesítéséhez igazodva kívánta és kívánja megvalósítani. A Fenntartható Fejlődés koncepciója komoly lehetőség mindazon vállalatok számára, amelyek célja az élet minőségének megőrzése a jelenlegi és az elkövetkező generációk számára. A Kft. által kitűzött cél tudatos választásában nem kis szerepet játszott az, hogy az Integrált Vállalatirányítási Rendszer szándékai, törekvései a Fenntartható Fejlődés világprogramjába illeszkednek.

Továbblépve elgondolkodhatunk egy biztonságos munkahelyről is. A Kft. vezetői tudják, hogy munkatársaik egészsége, szakértelme és bizalma a vállalat egyik legerősebb tőkéje. Ezért is koncentrálnak ily módon erőteljesen, felelősségteljesen a munkahelyi egészségvédelemre, a munkavállalók egészségére és biztonságára.
Nem utolsósorban pedig elgondolkodhatunk az embereken, a munkatársakon. A Kft. alkalmazottai és vezetői együtt hatékony munkahelyi közösséget építettek ki, hiszen ez az eredmény aligha lett volna elérhető egy céltudatos, jól szervezett csapatmunka nélkül. Mindezek alapján joggal gondolhatunk úgy a Prímavill Kft.-re, mint egy olyan munkahelyre, ahol közösségi összefogással, közös akarattal jelentős projektek valósulhatnak meg. És ha figyelembe veszszük, hogy ebben a munkában részt vettek Démász munkatársak és külső tanácsadók is, joggal gondolhatunk a Prímavill munkatársaira úgy is, mint akik másokkal, „külső” csapattagokkal is szívesen és eredményesen tudnak együtt dolgozni egy közös cél elérése érdekében!
Elismerésként álljanak itt végül a tények:

A DÉMÁSZ Prímavill Kft. Integrált Vállalatirányítási rendszerét az alábbi szabványok szerint tanúsította a SGS Hungária Kft.:

ISO 9001:2000 Minőségirányítási rendszer
/MIR (MSZ EN ISO 9001:2001)/
ISO 14001:1996 Környezetközpontú irányítási rendszer
/KIR (MSZ EN ISO 14001:1997)/
OHSAS 18001:1999 Munkahelyi egészségvédelem
és biztonságirányítási rendszer
/MEBIR (MSZ EN ISO 18001: 2003)/
Mindezen nemzetközi szabványoknak történő megfelelés egy vállalat működésében úgy értékelendő, hogy az illető vállalat a vonatkozó jogszabályok követelményein túlmutatva, azonos súllyal kíván felelősséget vállalni terméke, szolgáltatása minőségéért, megbízhatóságáért, a környezeti értékek megóvásáért, valamint munkatársai egészségéért és biztonságáért.

-plavecz-
(Forrás: "forró drót" újság 9. évf. 12.sz.)

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...