< />
Szerző: FábiánE.
2011. december 21.

DEDASZ Portré

E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. Szakszervezet – Póka Adriánné Bea

-Az E.ON-hoz kölcsönzött munkaerőként, telefonos ügyfélszolgálati munkakörbe 2004-ben kerültem. 2007-ben átszervezés történt, ami nekem pozitív változást hozott, hisz a megpályázott munkakört sikeresen elnyertem, így teljes jogú munkatárs lettem. Idén újabb átszervezés után a DÉDÁSZ Szakszervezet elnöke Nyers János hívott - nyugdíjba készülő kolléganője - Balatoniné Rozika utódjaként, melyre örömmel mondtam igent.

Mivel mélyépítő technikusként végeztem, de irodavezetőként és könyvelő cégeknél sikerült elhelyezkednem, ezért időközben olyan képzéseket kerestem, ahol a megszerzett gyakorlati tudásomhoz megfelelő képzettséget is szerezhetek. Most éppen egy másfél éves pénzügyi számviteli képzésre járok, ami hasznos, hogy jobban átlássam a szakszervezeti munka gazdasági feladatait is.

Furcsa módon korábban nem ismertem a mostani, közvetlen kollégáimat, pedig egy épületben dolgoztunk és szakszervezeti tag is voltam. Aztán János bemutatott a bizottsági tagoknak és a bizalmi testületnek, akik közül már többeket ismertem korábbról a munka során vagy céges sport találkozókról.

Örülök, hogy már eddig is jobban megismertem a szakszervezeti munka mibenlétét, azóta sokkal többre értékelem a szervezetet. Olyan csapat tagja lettem, amely azon munkálkodik, hogy az összes munkavállaló helyett tárgyaljon a munkáltatóval annak érdekében, hogy a meglévő juttatásokat megtarthassuk, sőt minden évben növekedjen, segíthessük a kollégákat szociális, jogi gondjaik megoldásában, érdekeik érvényesítésben. Előző munkahelyeimen ilyenre nem volt lehetőség, hiányzott ez a fajta segítség.

Férjemmel és tíz éves lányommal háromszobás panellakásban élünk a munkahelyemhez közel. Számunkra fontosak az otthonról hozott hagyományok, az ünnepi étel megtervezése, adventtől kezdve a folyamatos készülődés, lakásdekorálás, közös fadíszítés. Gyermeki örömmel tölt el bennünket, amikor felidézzük egy-egy karácsonyfadísz történetét, hozzá kapcsolódó személyeket. Van dísz a nagyszüleinktől, szüleinktől, közösen készített vagy vásárolt, de még a kollégáktól is.

A jövőre nézve úgy gondolom, nehéz idők elé nézünk. Köztudomású, hogy a Munka Törvénykönyvének tervezett változtatása hátrányosan érinti a dolgozókat, érdekvédelmi képviseleteket egyaránt. Bízom benne, hogy a szakszervezetek közös fellépése, tárgyalásai során mégis sikerül egy olyan kompromisszumra jutni, amiben többségében megtarthatjuk korábban kivívott jogainkat és a dolgozók továbbra is bízhatnak abban, hogy lesznek mögöttük erős, megfelelő jogi eszközökkel bíró, érdekeikért kiálló szakszervezetek.

Nincsenek illúzióim, nagy terveim, csak annyit kívánok a jövő évtől, hogy ne legyen rosszabb, mint az idei.

Legyen egészsége, békessége és munkája az embereknek!

Boldog, nyugodt ünnepeket mindenkinek!

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...