< />
2010. június 23.

DEDASZ Portré

A Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. Szakszervezet - Nyers János

A DÉDÁSZ Szakszervezet Szakszervezeti Bizottság tagja, az üzemi tanács elnöke és a felügyelőbizottság munkavállalói képviselője. 1971 óta szakszervezeti tag, 1975 óta végez rendszeres szakszervezeti munkát, kezdetben mint bizalmi, majd a tagság az addigi munkája elismeréseként egyhangúan ÜSZB titkárnak választotta meg és 1985 óta tagja a szakszervezeti bizottságnak.
A Villamosenergia- és Gázipari Munkavállalók Szakszervezeti Szövetségének alapító tagja és képviselője.
2006-ban a VDSZSZ 6. Országos Értekezletén aranygyűrű kitüntetésben részesült.
Nős, feleségével él Szigetváron, két felnőtt gyerekével szoros kapcsolatban van.

- Az E.ON Déldunántúli Áramhálózati Zrt.-nél, az évek során zajlott átszervezéseket lekövettük szakszervezeti oldalról, és a tagszervezésre nagyobb gondot fordítottunk az utóbbi években. Örülök annak, hogy egyre több fiatal munkavállalót mondhatunk a szervezet tagjának. A szervezettség jónak mondható, fizikai és szellemi dolgozók is vannak sorainkban.
Véleményem szerint egy szakszervezeti tisztségviselő akkor tudja igazán a feladatait ellátni, ha naprakész információkkal rendelkezik a társaságnál jelentkező aktuális problémákról. A megoldás keresésében pedig támaszkodnia kell a szakszervezeti tagságra és a választott tisztségviselőkre.

Jelenlegi munkámban is sokat segítenek a kollégák, a bizalmi testületre és a szakszervezeti bizottságra is támaszkodhatok.

Az elnöki tevékenység mellett az üzemi tanács elnöki feladatait is ellátom, illetve a felügyelőbizottság tagja vagyok a társaságnál. Az érdekképviseleti munkában nagyon fontos, hogy a döntéshozatalhoz szükséges megfelelő információk a döntéshozó rendelkezésére álljanak. Tudni kell azt is, hogy a cég elképzelései, tervei hogyan, milyen módon befolyásolják a munkavállalók életét. A különböző funkciókba történő megválasztásom, illetve annak ellátása mind-mind a megoldáskeresésben előnyökkel szolgál.

- Még az elődöm, Varga László indította útnak azt a munkát, mely során elmondható az elmúlt évek eredményeiről az új bérezési rendszer bevezetése, mely alapján minden munkavállaló az alapbéren felül 20%-os ösztönző juttatásban részesülhet az adott év teljesítménye tükrében. A munkavállaló teljesítményét évente kétszer értékeli a felettes vezetője és az alapján előleg kifizetésére a novemberi bérrel, az év zárásaként az elszámolásra pedig az áprilisi bérrel együtt kerül sor. Kiemelkedő eredménynek tekintjük - E.ON szinten létrejött, Start II.-vel kapcsolatos - a Foglalkoztatási megállapodást, mely rendezi a cégcsoporton belül maradók és az onnan kikerülők helyzetét is. Eredményesnek ítélem meg, amely valójában a 2007. végétől érzékelhető, a kétéves bérmegállapodást. Örülök annak, hogy az eddig elért eredményeink megtartásra kerültek.

Az évek alatt nem volt könnyű helyzetben az érdekképviselet az át- és kiszervezések során, hiszen pl. a DÉDÁSZ Szakszervezet négy kft.-ben dolgozó tagjainak kötött bérmegállapodást, illetve kollektív szerződést. Nagymértékben könnyítette azonban az együttműködést az E.ON Érdekegyeztető Fórum, melynek kialakításában a DÉDÁSZ Szakszervezet is kezdeményező volt.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...