< />
2008. augusztus 5.

DEDASZ Hírek

Folyamatos kapcsolat a tagokkal

Elöljáróban arról kérdeztük, hogy mint elnök milyen módszert alakított ki és mi jellemzi kapcsolatát a különböző területükön lévő szervezetekkel?

- 1976 óta végzek szakszervezeti munkát, kezdetben mint bizalmi és ifjúsági felelős. 1978-tól, miután elvégeztem a szakszervezeti vezetőképzőt, és függetlenített szervezőtitkár lettem. Ez valóban mindenes feladatot jelentett. A DÉDÁSZ Szakszervezet 1989-es megalakulásakor elnökhelyettes lettem. 2000 májusában választottak meg a szakszervezet elnökének. Mint elnök, a munkamódszeremben nagy szerepet helyezek a csapatmunkára, mindenkor ügyelve arra, hogy a testületek és a tagság véleményét, javaslatait figyelembe véve alakítsa ki szakszervezetünk az állásfoglalásait, a döntéseit. A csapatmunkát bizonyítja a bértárgyalásokon részt vevő tárgyalóbizottság, valamint a kollektív szerződést módosító munkabizottság is. Munkám során kiemelt fontosságúnak tartom a megfelelő információ biztosítását a tagság felé, és folyamatosan igénylem a tagságtól jövő információkat is.

Szakszervezeti csoportjainkkal napi kapcsolatban vagyok, személyesen, telefonon, faxon, e-mail-ben cseréljük az információkat az SZB tagokon és a bizalmiakon keresztül. Amennyiben rövid idő áll rendelkezésre egy adott téma kapcsán, úgy a technikai eszközöket veszem igénybe. Ha lehetőség van rá, úgy a tisztségviselők összehívásával szoktam élni.

- Úgy tudom, hogy hamarosan teljes körű tisztségviselői választások lesznek nálatok. Remélhetőleg Te is vállalod a megmérettetést!

- Még ebben az évben szeretnénk megtartani a választásokat, de lehet, hogy ez csúszni fog a jövő év eleji cégátszervezés miatt. A bizalmi testület úgy döntött, várjuk meg a választásokkal azt, hogy az új szervezetben kinek mi lesz a feladata, ki kinek fog munkát végezni.
Természetesen én is indulni kívánok a választásokon. Az előkészületek megtörténtek, csak arra várunk, hogy minden tagunk új munkahelye kialakuljon.

- A VDSZSZ-nek alapítása óta tagja a DÉDÁSZ Szakszervezet. Véleményed szerint a következő ciklusban milyen kihívásokkal kell számolniuk a villamosenergia-ipari dolgozóknak?

- A legnagyobb kihívást a liberalizáció jelenti, hiszen az további átszervezéseket, létszámcsökkentéseket fog jelenteni. A mi helyzetünkben pedig fel kell készülnünk az esetleges cégösszevonásokra, az ÉDÁSZ-DÉDÁSZ-TITÁSZ-KÖGÁZ-DDGÁZ szervezetekre gondolok.

(Forrás: "forró drót" újság 9. évf. 11.sz.)

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...