< />
2010. április 19.

BESZ Portré

Budapesti Erőmű Szakszervezet - Fazekas Tibor

Vegyipari technikumot végeztem és 1991 óta dolgozom az erőműben. 2000-ben lettem szakszervezeti tag és rá két évvel, a nagy átszervezések idején szakszervezeti főbizalminak, egy éve pedig a héttagú üzemi tanácsnak tagjának választottak.

Nálunk telephelyenként, illetve szervezeti egységenként van főbizalmi funkció, így a három erőműben 1-1 fő, míg a központban egy személy látja el ezt a tisztséget.
Műszakba járok tizennyolc éve, ezt megszokta a család és én is, inkább akkor hiányoltak, amikor főiskolai tanulmányaim miatt gyakrabban kellett Egerbe utaznom. Földrajz-történelem tanári szakot végeztem az egri Esterházy Károly főiskolán.
Eredeti szakmámhoz képest ez kicsit más terület, de érdeklődési körömet elégítem ki, és még egy momentum: családomban többen élnek a tanári hivatásnak. Nem volt az a szándékom, hogy tanári pályára menjek, egyszerűen csak érdekelt és kihívást jelentett számomra. S talán az sem mellékes, hogy hasznosítani tudom tudásomat gyermekeim tanulásánál…

A Budapesti Erőműnél vannak kisebb-nagyobb konfliktusok, amit a szakszervezetnek kezelni kell, ezt megpróbáljuk orvosolni, ha nem sikerül helyben, akkor az EVDSZ szövetségi vezetőségét, illetve a tagszakszervezetek egészének tanácsát, segítségét szoktuk kérni. A cég például nem értette, miért szakszervezeti kérdés, hogy az egészségügyi törvény ellen szervezett demonstrációban részt vettünk. Vagy említhetem a kollektív szerződést és a bérfejlesztést.

Négy fiam van, a két legidősebb, akik ikrek, most érettségiznek. Sorrendben a fiatalabb gyermekünk gimnazista, másodikos, a legkisebb az általános iskola negyedik osztályába jár.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...