< />
2008. augusztus 5.

BESZ Hírek

Továbbra is az élvonalban a Budapesti Erőmű Rt.

A francia EDF Csoport magyarországi leányvállalata, a Budapesti Erőmű Rt. (BE Rt.) immáron második alkalommal nyerte meg a „Közép-európai Környezeti Jelentés-Díj”-at, ismertebb nevén a „Zöld Béka Díj”-at. A De-loitte & Touche által meghirdetett megmérettetés - csakúgy mint 2 éve, az első alkalommal -, 2 győztest hozott: idén a BE Rt. mellett a Den-so Gyártó Magyarország örülhetett sikeres szereplésének.
A díjért a régió azon vállalatai szállhatnak versenybe, amelyek működésükről környezetvédelmi vagy fenntarthatósági jelentést készítenek és tárnak a nyilvánosság elé. A nemzetközi tagokból álló zsűri értékelte a cég bemutatását, a jelentésben szereplő témák teljességét, a környezetvédelmi adatok bemutatását, a kommunikációs és a megjelenítési módot, és - nem utolsósorban - az adatok valódiságát igazoló, külső fél általi tanúsítást.
A díjátadásra 2003. október 28-án került sor a Magyar Business Leaders Fórum által szervezett üzleti ebéden, Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter részvételével.

A Budapesti Erőmű Rt. volt az első vállalat a régióban, amely nemcsak környezetvédelmi, de gazdasági és társadalmi tevékenységét összefüggéseiben bemutató ún. fenntarthatósági jelentést publikált. Ezt nem sokkal követte a második fenntarthatósági jelentés, immár a Denso tollából. Mindkét cég a GRI (Global Reporting Initiative) nemzetközi útmutatóját használta, mely egyre jobban terjed a Föld minden táján, hiszen idén csaknem 600 cég alkalmazza. Ki kell emelni azonban, hogy az útmutatónak teljesen megfelelő jelentés csak 16-20 van a világon, és ebből kettőt magyarországi cégek jelentetnek meg.
A Budapesti Erőmű Rt. számára lassan egy évtizede kiemelten fontos a nyílt, aktív kétirányú kommunikáció, különös tekintettel a környezetvédelmi kommunikációra, hiszen telephelyei a fővárost körbehálózva működnek. A FŐTÁV Rt.-n keresztül a főváros távhő-ellátásának 65%-át elégíti ki, melyhez kapcsoltan termel villamos energiát is. A fenntartható fejlődés, azaz a gazdasági fejlődés, a környezetvédelmi felelősség és a társadalmi hasznosság jegyében működő vállalat aktív hozzájárulója kíván lenni Budapest modern energetikai koncepciója megszületésének. Erőmű-korszerűsítési programjaival - Kelenföldön, Újpesten és Kispesten - a lehető legnagyobb mértékben figyelembe veszi a környezetvédelmi követelmények megtartását, és elősegíti azt, hogy a lakosság mind nagyobb hányada dönthessen a környezetkímélő és olcsó távfűtés mellett.

Díjnyertes jelentésünkből szívesen küldünk minden érdeklődőnek, és ajánljuk figyelmükbe tavasszal elindított honlapunkat, a www.budapestieromu.hu címen.

Budapesti Erőmű - a budapestiekért

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...