< />
2008. augusztus 5.

BESZ Hírek

Mit várnak az országos értekezlettől?

Kudela József, a MOL Bányász Szakszervezet elnöke, a MESZSZ társelnöke sok sikert és eredményes munkát kívánt az országos értekezlethez.

- A szövetség vezetőinek sok feladatot kell megoldaniuk. A villamosenergia-ipari szakszervezet rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal és erővel, mellyel a maga elé kitűzött feladatokat megoldja. Emellett a MESZSZ munkáját is erősítenünk kell tagokként, az együttműködés fontosságát nem elég folyamatosan kihangsúlyoznunk. A MOL Vegyész Szakszervezet is nagy átalakulás előtt áll, mivel egyesítés fog bekövetkezni ez év végéig a MOL Bányász Szakszervezettel, melyet a tagok is üdvözölnek.








A korkedvezményt napirenden kell tartani

Rébék-Nagy Tibor a PANNONPOWER Holding Rt. munkavállalója, a pécsi VI. blokk hővezénylőjének vezetőgépésze, a kalorikusok főbizalmija. Első és azóta is egyetlen, folyamatos munkahelye az erőmű, immáron 29 éve. Váltóműszakos.
Ami bennünket erősen foglalkoztat, az a folyamatos munkarendben dolgozók korkedvezménye, aminek rendezésére már több kormány ígéretet tett - válaszol gondjaikat, javaslataikat firtató kérdésemre Tibor. - 47 éves múltam, ilyen munkarendben az egészség 30-35 év után megromlik. Ebből 20 év szenes kazán mellett, volt ott por bőven! Tudom, az ország most nehéz gazdasági helyzetben van, de mégis az a kérésem, kérésünk, hogy a szakszervezet, a szakszervezeti szövetség karolja fel, tartsa napirenden ezt az ügyet. Ebben a kormányciklusban várjuk a megoldást!
- Az erőmű fatüzelésre tért át, ez javítja a munkahelyi egészségügyi helyzetet!
- A helyzet összetettebb. Szénpor nincs, de a keményfa finom porával vigyázni, a védőfelszereléseket használni kell. A Társaság gazdaságossága érdekében a munkavállalói létszám csökken, a váltóműszakosoknál az év végéig nyolc főt küldenek el. Mindez nagyobb odafigyelést, több munkát kíván a maradóktól és nehezen lesz kiadható a szabadság, a pihenőidő. S akkor még nem beszéltem a családtagokról, akik szintén elszenvedik a munkarendünkből adódó nehézségeket, fokozottabb családi tehervállalásra kényszerülnek és számíthatnak egészségünk korábbi megromlására.



Jó munkahelyi légkörben hatékonyabb a munka

A PANNON HŐERŐMÛ Rt.-ben a 2006-os évre vonatkozóan van bérmegállapodás és érvényes kollektív szerződés is. Szakszervezetünk a munkaadó képviselőjével meg tudott állapodni és számos, munkavállalókat érintő juttatásokat is sikerült elérni - mondja Révész Sándor, a Logisztikai üzletág csoportvezetője.
A pécsi erőmű szakszervezete a VDSZSZ megalakulása óta tagja a szövetségnek és a tapasztalat azt mutatja, hogy ez mindkét félnek a hasznára vált. Csak üdvözölni tudjuk az országos értekezlet megtartását és biztos vagyok benne, hogy a villamosenergia-iparág munkavállalóinak érdekében tesznek javaslatokat. Az ágazati szinten hozott állásfoglalások, határozatok kihatnak majd a tagszakszervezetek életére is.
Sándor 30 éve dolgozik az erőműben, ez idő alatt több helyen dolgozott. Kezdetben mint turbina algépész, turbinagépész váltóműszakos munkarendben, majd TMK-s, később szakirányú felsőfokú végzettséget szerzett és a beszerzési osztály, illetve a logisztika csoportvezetője lett. Régóta főbizalmi és a Tömegsport Bizottság elnöke. Közvetlen és barátságos. Az erőműben történő kalauzolás közben tapasztaltuk, hogy szinte mindenki ismeri és szívesen segít ügyes-bajos dolgok megoldásában. - Jó a kollektíva, stabil törzsgárdánk van, kellemes légkörben a munka is jobban megy - mondta.

Megbíznak egymásban

Flach Béla vezető elektrikus 1986 óta a Budapesti Erőmű dolgozója. Mint ipari tanuló, az erőművel kötött szerződés keretében folytatta tanulóéveit. A felvételi eljárás egyik állomása a szakszervezet volt, akkor ez természetesnek tűnt. Ma már távolról sincs így, ennek ellenére közvetlen munkaterületén a szervezettség közel száz százalékos. Bizonyos, hogy oka van.
Váltóműszakos, egy héten kétszer dolgozik délelőtt, utána két nap délután, aztán két vagy három nap éjszaka, aztán egy-két nap pihenő. Tudomásul kell venni, de aki azt állítja, hogy meg lehet szokni, az nem csinálta - mondja Béla. - Akkor lefeküdni, amikor kel fel a nap…
- S hogyan viszonyul ehhez a család?
- Fiam, amikor kicsi volt, reggel felébresztett, apu! - már reggel van, gyere játszani! Pedig akkor feküdtem le. Ő most már ötéves, megérti a helyzetet, de a kétéves lányom még nem.
- Kollégáival régóta dolgoznak együtt?
- Igen, s bár a létszám változik, területemen a műszaki indíttatású áthelyezések, a közös vezénylő miatt bővült, a hangulat családias. Ez nem azt jelenti, hogy a családok összejárnak - bár erre is volt példa -, hanem hogy megbízunk egymásban, ismerjük egymás képességeit, és bármikor bármiről el tudunk beszélgetni. Nemcsak a szakmáról, feladatainkról, de például a fociról, főleg egy jobb meccs után.
- Ön küldött lesz az országos értekezleten. Elvárásai, várakozásai?
- A folyamatos, váltó munkarendben dolgozók gondjai szerintem kezdenek országos problémává nőni. Kilépve az iparágból, gondoljon mondjuk az éjjel-nappali boltok, vagy a bevásárlóközpontok nyitvatartási idejére. Nézegetem a törvényeket. A váltóműszakot éppen csak megemlítik… Többet kellene ezzel foglalkozni, s nem lehet véletlen, hogy a rendőrök, tűzoltók, katonák korábban mehetnek nyugdíjba. De ebből a körből valahogy mi, villamosipariak kimaradtunk. Erről beszélni kell.
Állami szinten kellene foglalkozni a műszakosok szerintem csekély százalékú pótlékával, annak emelésével, és az egészségügyi prevencióval, bár ez utóbbi vonalon mi itt, a Budapesti Erőműben nem panaszkodhatunk. Kiemelten foglalkozik szakszervezetünk és személy szerint elnökünk a szociális ellátás körével, minőségével és ahogy látom, a cég vezetése is tudja, érdeke a dolgozó jó egészségi állapota, a kedvező munkahelyi légkör.
- Mi foglalkoztatja még kiemelten, szakszervezeti vonatkozásban Önöket?
- Franciaországban most volt egy diáklázadás. Ott a diákok mellé állt a vasutas, a kamionos, és folytathatnám… Mert megértették a mások gondját. Ahogy figyelem, Magyarországon a szakszervezetek között széthúzás észlelhető a különböző szinteken. Gondolok például Paksra. Nem helyes.

K - T.
(Forrás: "forró drót" újság 12. évf. 5.sz.)

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...