< />
2017. március 30.

AHMSZ Portré

Nagy Károly

Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezeti titkára

Titkári teendőimet az igazság melletti kiállás, az őszinteség, a kitartás és a hitelesség jellemzi. A munkavállalók jogos érdekeinek érvényesítése során, a józan gondolkodást, az ésszerű kompromisszumkeresést előtérbe helyezve igyekszem a munkavállalók részére pozitív eredményeket elérni.

1955-ben születtem Ajkán. 1970-ben, mint ipari tanuló léptem be a szakszervezetbe az, akkori Ajkai Hőerőmű Vállalatnál. A géplakatos szakma megszerzését követően, ugyan itt folytattam munkámat. Először, mint kazánkarbantartó lakatos, majd csoportvezető. Szakmai előre lepésemet nagyban segítette az iparági szakmai versenyeken való eredményes részvételem. Több alkalommal is elnyertem, majd megvédtem a szakma ifjú mestere elismerést.

A munka mellett szereztem meg az érettségit és végeztem el a gépipari technikumot. Az iskolák elvégzését követően neveztek ki a kazánkarbantartók művezetőjének, ahol jelenleg is dolgozom. Az érdekvédelmi munkába szinte a munkába állást követően kapcsolódtam be. A vállalati Szakszervezeti Bizottságba ifjúsági felelősként választottak meg, majd hamarosan elláttam, a titkárhelyettesi feladatokat is. A hetvenes évek közepétől két ciklus erejéig a Vasas Szakszervezet ifjúsági felelős posztját is betöltöttem, a helyi és az üzemi munkám mellett. 1989-ben az elődöm nyugdíjba vonulását követően választottak meg a szakszervezet élére, mint titkárt. Érdekvédelmi tevékenységemet, a gazdasági munkám mellet végzem, ahol egyébként sok segítséget kapok a kollégáktól. A kollegák önzetlen segítségének és talán a kitartó munkának is köszönhető, hogy huszonöt év elteltével, 2014. novemberben ismét további öt esztendőre kaptam bizalmat, ezen a poszton. Az érdekvédelmi munkám mellett, mindig nagy hangsúlyt kapott az életemben a szociálpolitika, a nyugdíjasokkal való foglalkozás és az egészséges tömegsport koordinálása. Évtizedeken keresztül szerveztem és segítettem a nyugdíjasok részére megrendezésre kerülő -évenkénti- találkozókat és a még most is működő -évenkénti- kirándulásokat. Nagyban hozzájárultam a jelenleg is jól működő nyugdíjas alapítvány létrehozásában. A kulturális és tömegsport szervezésében, mindig szívesen vállaltam vezető szerepet. Az iparági sportban jelenleg is, mint a Bakonyi Erőmű Zrt. sportkoordinátora és az ágazati horgász sportbizottság vezetője veszek részt a munkában.

Mivel a szakszervezeti munkával szorosan összefügg az Üzemi Tanácsi tevékenység, ezért a létrehozásuk kezdetétől részt veszek annak szervezésében, munkájában. 2004 óta látom el az Üzemi Tanács elnöki teendőit is. Feladataim sokszínűségét gazdagítja a részvénytársaság Felügyelő bizottsági tagsága, illetve az ott betöltő titkári feladataim, természetesen, mint a munkavállalók képviselőjeként.

Szabad időmben, -már amikor van-, szívesen tartózkodom a hétvégi telkemen, vagy a vízparton, de szívesen hódolok a kirándulásoknak és a természet szépségeinek is. A családi életemben, a párommal négy gyermek boldogulását igyekszem elősegíteni, a mai nehéz körülmények közepette.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...