< />
Szerző: Gál Rezső
2011. április 3.

AESTisza Hírek

Viharfelhők két AES erőmű felett

Az AES saját alapelveit nem tartja be

Az AES Borsodi Energetikai Kft. képviselője mind a sajtó, mind a munkavállalók számára bejelentést tett. A bejelentés lényege, hogy mindkét telephelyen – Kazincbarcikán és Tiszapalkonyán – az erőművek tevékenysége felfüggesztésre kerül. Álláspontunk szerint a közlemény több pontatlanságot is tartalmaz, azért az EVDSZ hivatalos levélben fordult a Magyar Energia Hivatalhoz Letöltés, hogy tisztázza a helyzetet.

2011. március 7-én már lezajlott egy tárgyalás a tulajdonos, illetve a munkáltató képviselői, valamint a szakszakszervezetek tisztségviselői között. Ezen tárgyalás alapvető célja az egyeztetés volt, az AES Borsodi Energetikai Kft. "béren kívüli juttatások elmaradásáról, valamint a Borsodi Hőerőmű eladása, ideiglenes leállítása, illetve a társaság tervezett felszámolása kapcsán". Az erről készült jegyzőkönyvet közreadjuk. Letöltés.

Steve Corwell Hungary Country Manager

A konfliktus több tényezőből tevődik össze: egyrészt az okozza, hogy a munkáltató nem fizeti ki munkahelyi, illetve a Villamosenergia-ipari Ágazati Kollektív Szerződésben meghatározott juttatásokat, másrészt, hogy 2011. évre nincs érvényes bér- és szociális megállapodás. De az előzőeken túlmenően a feszültség legfőbb kiváltója az, hogy Steve Corwell, az AES Borsodi Energetikai Kft. Hungary Country Managere bejelentette: „tisztázni szeretném, hogy a korábbi egyeztetések idején abban a hiszemben voltunk, hogy az anyacég kifizeti a végkielégítéseket, sajnálatos módon, megdöbbenésünkre ezt a finanszírozást megtagadták tőlünk”.
Igazából, akiknél a megdöbbenés valóban érezhető volt, azok az AES munkavállalói, hiszen a bejelentés szöges ellentétben van, az AES eddig világszerte hangoztatott elveivel.

Mik is ezek az AES elvek?

  • első a biztonság
  • tisztességgel cselekedni
  • elkötelezettség
  • kiválóságra törekedés
  • jókedv a munkában.

A kialakult helyzetre való tekintettel az AES Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezete levelet írt Letöltés a ügyvezető igazgató számára melyben ismertette az álláspontját, valamint kifejezte azon szándékát, hogy nyitott a további egyeztető tárgyalásokra a tulajdonos képviselőivel. A levél mellékletét képezi a szakszervezet által javasolt bérmegállapodás Letöltés és a béren kívüli és szociális jóléti juttatásokra vonatkozó megállapodás-tervezet Letöltés.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Hozzászólások:
#1 Chirstian33
2011-04-01 11:46:15
Ez vicces ! A saját alapelveiben láttam, hogy szerepel; a tisztességgel cselekedni. A kirakott fotón Stivike mosolygós arcot vág (tudjuk, fő a jókedv a munkában! : )) de nem kellene neki is a tisztességet komolyan venni??? A minimum, hogy a kivitt pénzből legalább annyit tegyenek vissza, ami a végkielégítésekre elég!!
vissza a lap tetejére
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...