< />
2014. július 24.

ADESZ Hírek

ADÉSZ Részközgyűlés 2014. május 28.

Az MVM PA Zrt. Tűzoltólaktanya előadótermében tartotta az ADÉSZ idei Részközgyűlését, az alábbi napirendekkel:

1. Beszámoló az ADÉSZ 2013. évi munkájáról
2. Az ADÉSZ 2013. évi pénzügyi teljesítése (Mérleg elfogadása)
3. A FEB tájékoztatója
4. Alapszabály elfogadása
5. Tisztségviselők választása
6. Egyebek

Néber Tibor elnök, a korábbi évekhez hasonlóan elsőként az ADÉSZ elmúlt évi szervezeti tevékenységéről, a programokról, rendezvényekről és a szervezet kapcsolatairól adott tájékoztatást, kiemelve a főbb témákat, eseményeket. Beszélt a bértárgyalások elhúzódásának okairól, a bérmegállapodásért tartott demonstrációkról, melyeken részt vettek szervezetünk képviselői is, valamint a helyi KSZ módosításokkal és a cégcsoport szinten egységesített munkaszerződésekkel kapcsolatos komoly egyeztetésekről. Örömmel elevenítette fel a Majális és a nyári családos kirándulás összekovácsoló élményét. 2013-ban is megtartottuk szokásos éves találkozónkat a Sepsiszentgyörgy központú romániai szakszervezet képviselőivel. Immár 15 évre visszatekintő kapcsolatunk a szakmai tapasztalatcserén túl a kulturális értékek, személyes barátságok ápolását is jelenti. Fontos esemény volt az EVDSZ novemberi tisztújító kongresszusa, melyen küldötteink is részt vettek, ahol döntés született az EVDSZ vezetőségének személyi változásairól.

A második napirendi pontban ismertette az elmúlt évi bevételek és kiadások alakulását, a megváltozott szabályozások miatt csökkent bevételek, a befizetési kötelezettségek teljesítése és a lehetséges megtakarítások tükrében. Hangsúlyozta, hogy továbbra is törekedni kell a bevételek növelésére és a kiadások csökkentésére.

Ezt követően a Felügyelő Bizottság vezetője beszámolt a bizottság éves ellenőrzési tevékenységéről, melynek során az előírásoktól való eltérést, hiányosságot nem tapasztalt.

A 2014. március 15-től hatályos új Polgári Törvénykönyv, valamint a 2011-ben elfogadott, s azóta többször módosított Civil törvény rendelkezései az Alapszabályunk megújítását tették szükségessé. Az új Ptk. irányelveihez igazodó, az elnökség tagjaival és a küldöttekkel egyeztetett, és a részközgyűlés elé terjesztett Alapszabályt a részközgyűlés elfogadta.

Az elfogadott Alapszabályban meghatározott szervezeti felépítésnek megfelelően a jelenlévők alkotta Közgyűlés megválasztotta a 11 főből álló Elnökség elnökét, elnökhelyettesét és tagjait, valamint az 5 fős Felügyelő Bizottság elnökét és tagjait, továbbá Markotán Károlyt – aki korábban szervezetünk elnöke, majd társelnöke volt – tiszteletbeli elnökké választotta meg, ezzel ismerve el a szervezet érdekében kifejtett több évtizedes kiemelkedő munkáját.

Majd az egybegyűltek előtt Néber Tibor ünnepélyesen átadta Markotán Károlynak „A LIGA Szakszervezetek 25 éve” című 2013-as jubileumi kiadvány Gaskó István, a LIGA elnöke által részére dedikált példányát, melyet az ünnepelt meghatottan vett át.

a cikket szerkesztette:

Szalai Zsófia

ADÉSZ

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...